87-jarige Monique Mol is drijvende kracht achter expo in kerkje van Oeren

Nog tot en met zondag 14 juli loopt in het kerkje van Oeren een prachtige expo waarbij zeven kunstenaars hun werk laten zien. Drijvende kracht achter het initiatief is Monique Mol, een 87(!)-jarige artieste uit Veurne.

“Ik ben beginnen te schilderen op mijn dertiende. Het was mijn grote liefhebberij maar jammer genoeg mocht ik van papa niet naar de academie”, vertelt Monique. “Mij inschrijven, was een van de eerste zaken die ik gedaan heb na mijn huwelijk. Ik heb altijd een atelier in Beauvoorde gehad waar ik ook lesgaf. Nadat mijn man recent overleed, ben ik naar een assistentiewoning in Zuidburg verhuisd. Ik kreeg er een werkplaats in de kelder, iets wat mij enorm veel plezier bezorgt. Ik maak er beelden in brons, keramiek en polyester. Op mijn 87ste is dat nog altijd het liefste wat ik doe!”

Zeven kunstenaars

Monique stelt een deel van haar werk tentoon in Oeren, samen met dat van haar collega’s Mieke Verhaeghe uit Ichtegem (beelden in brons, keramiek en polyester), Rita Segaert uit Eggewaartskapelle (beelden in brons, keramiek en polyester), Frans Buyse uit Adinkerke (olie op doek), Michel Thery uit Frans-Vlaanderen (schilderen), Edmond Zienowicz uit Duinkerke (schilderen) en Nicole Nuyttens uit Beveren-Leie die gevraagd werd voor haar prachtige kantwerk.

De expo met gelegenheid tot aankoop is elke dag gratis toegankelijk van 14 tot 18 uur.

The post 87-jarige Monique Mol is drijvende kracht achter expo in kerkje van Oeren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »