Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.

Tijdens de vakantieperiodes organiseert de sportdienst in samenwerking met clubs of derden sportkampen voor kinderen vanaf het eerste kleuter tot en met het zesde secundair. Dit zowel voor halve dagen als dagkampen, al dan niet met opvang voor en na. De kampen vinden plaats in de Kortrijkse sportcentra of in de accommodatie van derden.

Kleuters

Voor de allerkleinsten – van het eerste tot het derde kleuter – heb je in de Sint-Paulus School in de Burgemeester Felix De Bethunelaan kampen die sport, crea en spel combineren. De Kaai op ’t Hoge laat je dansen met ‘Het magische dierenbos’ en ‘Het danspaleis’. Mag het wat uitdagender voor je kleine spruit? Rugbyclub Curtrycke organiseert rugbyspeelkampen voor kleuters in SC De Weimeersen in Rollegem.

Kinderen lagere school

Nieuw in Sportcentrum Olympiadeplein in Marke voor jongeren in het lager onderwijs zijn ‘Koji op de Olympische spelen’ en ‘Juntos Olympics’. Met sporten in het thema van de Olympische spelen verdedig je jouw land tijdens verschillende sportieve disciplines. Wie weet eindig je wel op het podium tijdens de slotceremonie.

Jongeren secundair onderwijs

Het Sportcentrum Lange Munte biedt een gevarieerd programma aan sportkampen, variërend van inlineskaten en badminton tot circus en zelfs avontuurlijke buitensporten zoals het mountainbike kamp georganiseerd door Adventurebikers voor jongeren vanaf het vijfde leerjaar tot het vierde middelbaar. “We trekken er iedere dag op uit in de vrije natuur om een leuke offroad mountainbiketrip te maken. Wij leggen de nadruk op recreatie, niet op competitie. Deelnemers moeten beschikken over een goede portie doorzettingsvermogen en voldoende goed kunnen fietsen.” De jongeren kunnen deelnemen met hun eigen mountainbike of kunnen een fiets met helm huren. Deze moet je op voorhand rechtstreeks bij de organisatie aanvragen via www.adventurebikers.be.

Heeft jouw kind een beperking? Contacteer G-sportconsulente Ann Vandenhulle via 0498/90.92.10 of [email protected] en bekijk wat mogelijk is.

Om online in te schrijven, surf je naar www.kortrijk.be/sportbrochures en download je deze brochure. Klik op de inschrijvingscode en reserveer jouw gewenst vakantiekamp onmiddellijk in de webshop.

The post Zomersportkampen in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »