Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”

De belevingsruimte Entre-Deux-Verres is een open ruimte met een prachtig uitzicht. “Er is een tafel te vinden waar 80 mensen kunnen plaatsnemen en bezoekers kunnen bij het grote logo een leuke selfie nemen als souvenir”, aldus Martin. “In onze belevingsweide Entre Deux Verres staat genieten centraal. Je neemt er plaats waar je wil, en geniet er van het verreikend en verrijkend uitzicht. En vanop de big bench kan je nog meer uitkijken op het mooie Heuvellandse landschap.”

Wandelroute

De belevingsweide is er natuurlijk om te genieten van de wijnen van het wijndomein, maar ook om na te genieten van een wandeling door het wijndomein. De Entre-Deux-Monts Route werd in 2022 vernieuwd met nieuwe panelen en ook met extra belevingselementen voor jong en oud. Op de verschillende informatieborden leer je trouwens telkens heel wat bij over de werking van Entre-Deux-Monts.

“De route is zeker ook geschikt voor kinderen. Doorheen de wandeling kunnen ze de wijngaard ontdekken met onze vrienden Pino & Chardo. Zo leren ze op een speelse manier ook wat bij over wijnmaken. De route is niet volledig buggyproof gezien ze voor een groot deel uit onverharde wegen bestaat. Een draagrugzak is hier dus een goed alternatief.” Dit jaar viert Martin Bacquart ook het 20-jarig bestaan van het wijndomein. “In 2004 begonnen we met een bescheiden aanplanting van de eerste duizend wijnstokken, op grond van mijn grootvader Jean. Het was mijn vader Yves die mij de aanzet gaf om hier in Heuvelland met wijn te beginnen. Een jaar later hadden we in totaal al drie hectare.”

The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »