Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de waarheid hier al dan niet geweld wordt aangedaan is voer voor tijdens de Watermolenfeesten. Hopelijk stelt men deze vraag niet aan de vijf kandidaten. Wie Tineke van de Watermolen wordt, weten we op de verkiezingsavond, zaterdag 6 juli.

Axana (20): “Ik verwacht een topweekend”

© Kurt De Schuytener

Axana Wouters (20) is de dochter van Frans Wouters (56) en Ann Cardoen (41). Ze heeft twee broers Mathis (10) en Quinten (8). Axana studeerde voor kapster aan Athena Drie Hofsteden in Kortrijk. Axana werkt in de horeca en was in 2021 kandidate bij de verkiezing Tineke van Heule. “Dit was een supertoffe ervaring. Op vraag en aandringen van mijn familie en vrienden neem ik deel aan deze verkiezingen. Ik ga nogmaals een kans wagen voor het lint.” Axana hoopt nieuwe vriendschappen en ervaringen op te doen. “Ik verwacht een topweekend en laat alles op mij afkomen.”

Emma (17): “Altijd leuk om nieuwe dingen te doen”

© Kurt De Schuytener

Emma Devlaminck (17) is de oudste dochter uit een gezin van vijf. Naast papa Steve (46) en mama Greet Lierman (43) heeft ze een zus Elena (15) en een broer Tuur (9). Ze beëindigde net haar studies economische wetenschappen in het Guldensporencollege Kortrijk. Haar hobby’s zijn gamen, muziek beluisteren en uitgaan. Grote verwachtingen heeft Emma echter niet. “Mijn vriendin Reine overhaalde mij om deel te nemen aan deze verkiezingen. Ik vind het altijd leuk om eens iets anders te doen.” Emma wil uiteraard het lint. “Waarom zou ik meedoen als ik het niet wil winnen…”

Mirthe (15): “Ik wil plezier maken”

© Kurt De Schuytener

Mirthe Vernou (15) is de dochter van Wesley Vernou (47) en Ruth Vandecasteele. Ze heeft een broer Jurre (20) en een zus Rhûne (22). Mirthe studeert architectuur en beeldende kunsten in de Design Art School, DAS Kortrijk. Plankenkoorts heeft Mirthe niet aangezien ze toneel speelt bij het theatergezelschap De Spatjes. Andere hobby’s zijn tekenen en schilderen. “Meedoen is voor mij voldoen aan mijn nieuwsgierigheid, nieuwe ervaringen opdoen en plezier maken.” Mirthe zou graag Tineke van de Watermolen worden. “Waarom niet… al zal ik niet boos zijn als ik naast het lint grijp.”

Reine (18): “Stress? Dat is afhankelijk van het publiek”

© Kurt De Schuytener

Reine Gavi (18) is de dochter van Roland Gavi (40) en Dorcas Assuma (38). Ze heeft een broertje Noah (1). Nu haar studies gezondheidszorg en welzijnswetenschappen in de RHIZO Zorgkrachtschool gaat ze verder studeren voor verpleegster. Haar hobby’s zijn yoga, pilates, muziek en dansen. “Ik doe mee om de hoofdprijs te winnen”, zegt Reine vol overtuiging. Ze vindt het alvast leuk om mee te doen. Reine is geen stressbeest maar toch heeft ze een portie zenuwachtigheid. “Mijn stress is afhankelijk van het publiek. Ja, ik zou graag Tineke van de Watermolen worden.”

Romie (15): “Ouders hebben me overtuigd”

© Kurt De Schuytener

Romie Pareit (15), dochter van Ignace Pareit (46) en Delfien Verdeyen (46,) heeft een broer Mauritz (20) en een zus Mila (21). Ze volgt het vierde jaar haar- en schoonheidsverzorging aan de Rhizo Lifestyle en Sport school Kortrijk. Haar hobby’s zijn dansen bij dansschool Dance-Control in Kortrijk en Chiro Tsjoef. “Ik wou vroeger al deelnemen, maar nu twijfelde ik. Mijn ouders hebben mij overtuigd om deel te nemen. Ik zou graag Tineke van de Watermolen worden maar het hoeft niet echt voor mij.” Speciale verwachtingen heeft Romie niet. “Ik heb geen plankenkoorts maar wel stress.”

The post Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »