Vrouw (24) die ziekenhuis mocht verlaten na verkeersongeval, plots thuis overleden: gerecht laat autopsie uitvoeren

Het gerecht laat een autopsie uitvoeren op het lichaam van een 24-jarige vrouw uit Turnhout. Die is zondagnamiddag in haar woning in elkaar gezakt en overleden. De vrouw was nog maar net ontslagen uit het ziekenhuis waar ze zaterdagavond was opgenomen na een verkeersongeval.

 

Meer krantenkoppen in België

Een model in New York, shopverslaafde of basketbalspeler die drumt in de kerk: één van deze mannen wordt Mister World Belgium

De fotoshoots zijn beoordeeld, het defilé in zwemshorten klaar om gehouden te worden. Nu zondag kiest Miss België-organisatrice Darline Devos uit één van deze acht mannen een Mister World Belgium. “Hij vertegenwoordigt ons land op de verkiezing van Mister World in Vietnam. Na tien jaar doet ons land eindelijk weer mee”, zegt ze. Het wereldkampioenschap voor mooie mannen vindt plaats

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Op zaterdagnamiddag 29 juni vindt een groots feest plaats op en rond het vernieuwde onthaalplein met twee gerestaureerde groene barakken in Vloethemveld. “Loungehoeken, hangmatten, straattheater, kriebelbeestjes zoeken en de nieuwe tentoonstelling in de groene barakken zorgen ervoor dat het een boeiende namiddag wordt”, aldus projectcoördinator Eva Vanhuyse.
The post Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »