Volkswagen-managers mogen geen Porsches meer rijden: dit is de reden

Een Porsche als auto van de zaak: veel managers van Volkswagen hadden daar tot voor kort recht op gezien hun positie. Deze luxe is vanaf nu verleden tijd, zelfs voor heel goedbetaalde topmanagers. Daar is een duidelijke reden voor. 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »