Vier vrienden nemen deel aan bekende Budapest Rally: “En dat in een Volvo uit 1986”

Op zaterdag 13 juli staan de broers Seppe en Warre Lejeune samen met vrienden Jurre Masson en Milan Van Haute in Brussel aan de start van de Budapest Rally. Met hun Volvo uit het bouwjaar 1986 hopen ze na 2.500 kilometer heelhuids te finishen in de Hongaarse hoofdstad.

De Budapest Rally valt in niets te vergelijken met bijvoorbeeld de Rally van Ieper. Het is eigenlijk een soort roadtrip, over meer dan 2.500 kilometer van de allermooiste wegen van Europa, met dagelijkse routes van ongeveer 450 kilometer. Ook vanuit de regio Poperinge-Westouter zal deze rally met argusogen gevolgd worden. De Poperingse broers Seppe (20) en Warre (18) Lejeune, Jurre Masson (20) uit Abele en Milan Van Haute (20) uit Westouter tekenen immers present bij de start op 13 juli in Brussel.

“Onze interesse werd gewekt door verhalen van mensen die eerder al deelnamen”, aldus Jurre Masson. “Toen gingen we op zoek naar een Volvo 240 om deel te nemen, gezien Seppe grote fan is van dit merk. We vonden er eentje uit 1986, en zijn een half jaar geleden begonnen met de nodige werken aan de auto. Intussen hebben we al drie dergelijke auto’s staan om aan de nodige wisselstukken te raken.”

Taken verdelen

“Van bij het begin hebben we de taken verdeeld”, reageert Milan. “Gezien Jurre en Seppe meer thuis zijn in de autotechnologie, besloten Warre en ik om ons bezig te houden met het aantrekken van de nodige sponsors. Het is zeker geen rally tegen de klok, en je kan zelfs al voor de start flink wat punten verdienen door diverse challenges. Zo was er eentje waarbij je om ter meest mensen in de auto moest krijgen, met een maximum van 20, en bij ons lukte het met 18. Een succesvolle Instagramaccount hebben, persaandacht krijgen,… Het zijn allemaal onderdelen waar je vooraf heel wat punten voor kan krijgen.”

Op zaterdag 13 juli starten er telkens 200 wagens vanuit Brussel en Amsterdam en de ritten gaan via de Vogezen, Zwitserland, de Stelviopas en de Dolomieten, Venetië, Plitvice (Kroatië) en Balaton (Hongarije) om op vrijdag 19 juli hopelijk te finishen in de hoofdstad Boedapest. “Het wordt zeker geen sinecure voor onze wagen, met die vele bergritten, maar ook niet voor de bemanning, zonder airco aan boord. Onze voornaamste doelstelling? Plezier beleven en zeker een pak ervaring opdoen. En de wagen, die nu al 493.000 kilometer op de teller heeft, veilig terug naar de Westhoek brengen.”

The post Vier vrienden nemen deel aan bekende Budapest Rally: “En dat in een Volvo uit 1986” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »