Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.

“In vergelijking met vorig jaar is ons jong bestuur versterkt met nog jongere mensen”, zegt Timo Spinnewyn. “Wat goed nieuws is voor het voortbestaan van ons evenement. Wij willen dan ook het verenigingsleven in de kleinere gemeenschappen nieuw leven inblazen en hopen dat anderen ons hierin volgen. De jongste jaren verdwenen al te veel dergelijke evenementen.”

Het gaat om een organisatie van de koninklijke veloclub Willen is Kunnen en Comité Kruiseke Kerremesse. Timo Spinnewyn, Dieter Vercaemer, Kenneth Devos en Kevin Deburggraeve waren vorig jaar de grondleggers. Vrij snel werd beslist dat er een tweede editie komt en kwamen er bestuursleden bij: Yanaika Devos, Andy Lodewyck, Jurgen Vannevele en Guillaume Durnez.

Kinderkoers

Kermisplezier voor de kinderen zal er zijn met bollo smitto, een eendjeskraam, schietkraam en draaimolen. Op vrijdag 5 juli wordt er een Sportsbar uitgebaat, met om 18 en 21 uur de twee eerste kwartfinales van het EK voetbal op groot scherm. Daags nadien start het om 13.30 uur met de kinderkoers, waar de deelnemertjes zich even Lotte Kopecky of Wout Van Aert kunnen wanen. De deelname is gratis. Vooraf inschrijven is verplicht, evenals het dragen van een helm. Iedere deelnemer krijgt een medaille en een goedgevulde goodiebag.

Alle kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen per leeftijdscategorie deelnemen aan deze ludieke wedstrijd, waar plezier centraal staat. Het parcours loopt op de driehoek Tabakstraat-Nieuwe Zoetendaalstraat-Hoge Bossenstraat. “Per leeftijd en geslacht voorzien we ook een beker voor de winnaar”, zegt Timo.

Primeur

“Na de kinderkoers is er nog een kinderfuif, met daar aansluitend de fuif met dj Bjorno voor de volwassenen. Tussendoor komen de broers Mario & Luigi ook nog even langs.”

Zondag 7 juli is er eerst om 10.30 uur een optreden van stand-upcomedian Modest Deckmin uit Geluveld, gevolgd door een aperitiefconcert van De Koordendraaier. Kort na de middag vindt dan de traditionele Kruiseke Koerse plaats, voor renners aangesloten wij de Landelijke Wieler Unie. Het gaat om het provinciaal kampioenschap.

Om 15 uur is er nog een verrassingsworp, waarbij er tal van speelgoeditems uit een hoogtewerker worden gegooid.

“Nog een primeur”, zegt Timo. “We verkopen onze eigen aperitief Gilberke en Marcellineke (alcholvrij), genoemd naar de overleden peter Gilbert Vuylsteker en meter Marcelline Vanhalewyn van onze clubvlag. Gilberke is een cocktail op basis van alcohol en vruchtenconcentraat. Een fles kost 15 euro.”

Het Volksbelang

Gilbert woonde in de Kruisekestraat en was samen met zijn echtgenote een tijdlang bierhandelaar. Eind januari vorig jaar is hij overleden, Gilbert was 89 jaar. Hij was jarenlang als signaalgever een trouwe medewerker van wielerclub Willen is Kunnen.

Marcelline Vanhalewyn (95) is in december vorig jaar overleden. Ongeveer 40 jaar lang was ze de uitbaatster van café Het Volksbelang. Daar is nu slagerij Dries gevestigd. Marcelline was een icoon in het dorp. “Er kan zowel op zaterdag als op zondag vanaf 10 uur ook deelgenomen worden aan onze eerste familie-fotozoektocht ten voordele van het Minnehuis, een dagcentrum voor mensen met een beperking in de Kruisekestraat in Wervik”, zegt Timo.

De afstand bedraagt vier kilometer, deelname kost drie euro. De winnaar gaat naar huis met een kunstwerk, gemaakt door de mensen van het dagcentrum.”

Het wordt alvast een sportief weekend vol (kinder)animatie om de zomer goed in te zetten. De organisatoren danken de tientallen sponsors.

Alle info vind je op www.kruisekekerremesse.be

The post Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »