Triatleet Gilles Dupon opnieuw aan start van Challenge Roth in Duitsland

Zondag 7 juli is er in Duitsland de Challenge Roth. Heel wat Belgen komen aan de start van deze iconische triatlon over de lange afstand. Onder hen ook Gilles Dupon uit Loppem die er beter wil doen dan vorig jaar.

Gilles Dupon (32) is sportkinesist in de groepspraktijk Peak Level in Sint-Michiels. Hij combineerde de drie sporten voor een triatlon, al duurde het even voor hij in competitie begon. In 2016 deed hij zijn eerste wedstrijd. Vanaf dan volgden er nog. “Mijn eerste was de Israman omdat ik in het begin wat meer de avontuurlijke triatlons opzocht”, vertelt hij.

Marbella

“De focus lag nadien op het langere werk, met heel lang de halve afstanden met veelal in kleinere wedstrijden een plaats bij de eerste tien. In Marbella kon ik mij in 2022 kwalificeren voor het WK halve Ironman. Vandaaruit bleef ik doortrainen en deed ik vorig jaar een eerste keer een volledige afstand, in Roth.”

Al was dit voor de triatleet uit Loppem een aparte ervaring. “Ik had met 9u08” een mooie tijd. Stiekem hoopte ik dat ik vlugger kon. Het was warm, iets meer dan 30 graden en op zo’n afstand kom je jezelf wel eens tegen. Ik raakte wat geprikkeld om toch wat van die tijd te kunnen doen en zo heb ik mij de week nadien opnieuw voor Roth ingeschreven, om daar toch even de puntjes op de i te zetten.”

Blessure

Als voorbereiding op deze challenge in Duitsland nam Gilles na zijn blessure – een stressfractuur de voorbije winter – eind mei zonder verwachtingen deel aan de 70.3 in Kraichgau. Hij finishte als tweede in zijn leeftijdscategorie en zevende algemeen bij de age-groupers. Richting Roth heeft Gilles alvast ervaring in zijn bagage.

“Vorig jaar miste ik er een beetje de start van het zwemmen, was ik vrij goed op de fiets en lagen alle kaarten op tafel om rond de 8u45” te finishen, maar ik crashte in het lopen. Ik moet zondag niet zoveel veranderen, meer gecontroleerd mijn wedstrijd doen en in het lopen niet al te zot doen. Mentaal dien ik mezelf weinig druk op te leggen. Ik was vorig jaar te veel met mijn prestatie bezig dan te genieten van het moment.”

(ACR)

The post Triatleet Gilles Dupon opnieuw aan start van Challenge Roth in Duitsland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »