Timo Willaert geselecteerd voor EK darts in Riga: “Met ambitie naar tornooi”

Timo Willaert uit Ingelmunster plaatste zich samen met Senne Aerts, Ilyano Snoeys en Matteo Gesquière voor de Eurocup Youth in Riga. Via de Bedarts-rankingtornooien plaatste het 17-jarig talent zich als vierde voor dit prestigieuze EK.

“Met wedstrijden achtereenvolgens in Wuustwezel, Waregem, Sint-Katelijne-Waver, Kortenaken, Sint-Truiden en Lochristi wist ik mij te kwalificeren”, glundert Timo Willaert. “Senne Aerts bleek in dit klassement een maatje te groot. Ik ben dan ook heel fier dat ik mee kan naar deze Eurocup.”

“Ik begon met darten door mijn ooms Xavier Decour, Peter Decuyper en ook door Petra Decuyper die al heel lang het spelletje spelen. Het begon allemaal bij de Vlasschuurpikkers in Zulte. Daar werd ik al derde op het clubkampioenschap waar Axel Buyle won. In mijn eerste volledige seizoen na corona kon ik mijn eerste leg uitgooien met een 144. Daar was ik toch fier op. Iedere maand is er wel een tornooi in de Vlasschuur. Ik ben ook bij DC de Finishers in Lichtervelde aangesloten. Daar nam ik zeven keer deel waarvan ik zes keer de finale won en eenmaal de halve finale verloor.”

“Darts is een sport waarvan ik onmiddellijk wist dat dit mijn ding zou zijn. Ik zit op internaat in de Groene Poort in Brugge waar ik de bakkersstiel onder de knie wil krijgen.”

Dagelijks ritueel

“Daar heb ik ook een blok hangen maar vind niet altijd de tijd om ook daar een pijltje te gooien. In de vakantie is dit wel een dagelijks ritueel. Ook mijn vriendin Aurelie D’hondt is gebeten door de dartsmicrobe. Vorig jaar proefde ze al van het WK met de Belgische ploeg in Denemarken. Met haar vader Geert speel ik ook koppeltornooien. Hij is mijn vaste partner, waar ik toch trots op ben. Ook Aurelies zus Emilie en haar moeder zijn fervente darters. Met Geert en Nancy ga ik dan ook mee naar alle tornooien. Ook mijn moeder, Nicole Decuyper (52), is begonnen met darten. Vooral damestornooien kunnen haar bekoren. Het is dus vanzelfsprekend waar onze meeste vrije tijd naartoe gaat (lacht).”

“Op dit EK dat plaatsvindt van 10 tot 14 juli wil ik mij toch wel tonen. Je moet altijd met ambitie naar een groot tornooi gaan. Ik ken uiteraard enkele buitenlandse toppers. Dat het een hoogstaand niveau zal worden is duidelijk. Ervaring opdoen en proberen er eentje te winnen moet het doel zijn. Ik ben trouwens ook gekwalificeerd voor de WDF World Masters in Budapest, dat plaats heeft tussen 9 en 13 oktober. Daar zou ik heel graag naartoe gaan. In tegenstelling tot de Eurocup moeten we dit tornooi wél zelf bekostigen.”

“Tornooien blijven spelen om ervaring op te doen”

“Net als Aurelie wil ook ik tornooien blijven spelen en ervaring opdoen in de toekomst. Vorige week nog speelde ik in Café Vrij Polen in Oostrozebeke de halve finale tegen Levi Windels, de vriend van Emilie. Die verloor ik helaas met 5-2. Zijn laatste leg was 140-180-140 en uit. Dan wordt het moeilijk hé.”

“Ver vooruit kijken doe ik nooit. De stress onder controle houden is ook een werkpuntje. Ik blijf echter volop voor mijn sport gaan.”

“Daarnaast mag ik naast een succesvolle stage bij bakkerij Wouter in Wielsbeke daar ook aan de slag. Daar ben ik heel blij om. Ik kijk nu met een dosis gezonde stress en ambitie uit naar deze Eurocup Youth in Riga.”

The post Timo Willaert geselecteerd voor EK darts in Riga: “Met ambitie naar tornooi” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »