The Boss has landed: Bruce Springsteen trapt zijn concert op Werchter-weide op gang

“Hello, Werchter!” En dan: “One, two, three, four!” Exact 380 dagen na zijn laatste bezoek in Werchter stond Bruce Springsteen terug in ons land. Goed voor een ‘Boss-back’ van drie uur en dertig nummers.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde

Op 12, 13 en 14 juli is er in Zandvoorde door de plaatselijke Zwaantjes Roller Club de 56ste editie van de Flanders Grand Prix van Vlaanderen inline-speedskating. Er is in dat weekend ook de Cadet Challenge, het officieuze Europees kampioenschap voor die leeftijd. Vier leden van ZRC nemen eraan deel.
The post Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »