Tachtiger die op trein naar Oostende geslachtsdeel toonde aan kinderen krijgt zes maanden voorwaardelijke celstraf

Een 84-jarige man uit Watermaal-Bosvoorde heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor openbare zedenschennis.

Op 4 mei 2023 staarde beklaagde A.V. (84) naar een 10-jarige jongen en een 11-jarig meisje op de trein naar Oostende. De kinderen waren met hun opa op weg naar zee. Plots haalde A.V. zijn geslachtsdeel uit zijn broek en het meisje kon daar een foto van maken. In het station van Oostende kwam de politie de tachtiger arresteren. De man werd vier uur opgesloten in een politiecel. Daarna mocht hij beschikken.

Beroerte

Tijdens zijn verhoor in november stelde A.V. dat hij door een beroerte in augustus een deel van zijn geheugen en spraakvermogen kwijt was. Hierdoor kon hij zich naar eigen zeggen niet goed meer herinneren wat er gebeurd was op de trein. Hij ontkende wel met klem dat hij op de foto, die door het meisje genomen werd, zijn geslachtsdeel in de handen houdt. Maar op zijn proces betwistte V. de feiten niet langer.

De rechtbank hield rekening met het blanco strafregister van A.V., die wel in de gegevensbank van de politie stak nadat hij begin 2023 betrapt werd op urineren in de parkeergarage van een supermarkt. De Brugse rechtbank legde hem enkele probatievoorwaarden op, zoals begeleiding voor zijn seksuele problematiek. (AFr)

The post Tachtiger die op trein naar Oostende geslachtsdeel toonde aan kinderen krijgt zes maanden voorwaardelijke celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »