’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.

Hannes Stevens begeleidde de vijfdejaarsleerlingen BBS (Buiten- en binnenschrijnwerk), samen met de andere vakleerkracht Gudron Picavet. Een andere groep van de doorstroomrichting werd begeleid door Bart Vanacker en zij ontwierpen een cyberchair. “Ik geef drie uur les aan deze groep”, vertelt Hannes.

“We zijn last minute ingestapt in dit project en namen deel in de categorie Outside The Box. Hout speelt een onmisbare rol in onze woonomgevingen. De challenge Outside The Box is een uitdaging waarbij de creatie en installatie van duurzaam binnen- en buitenschrijnwerk centraal staan. Dit multidisciplinaire initiatief draait om het benutten van een oppervlakte van maximaal 8 m², waarbij creativiteit, technische kennis en samenwerking essentieel zijn om vernieuwende oplossingen te ontwikkelen voor zowel binnen- als buitenschrijnwerk.”

“Je was vrij in wat je deed en hoe je het deed, maar het moest wel beantwoorden aan hedendaagse houtskeletbouw. Er waren ook voorwaarden op vlak van gevelbekleding en schrijnwerk. Het was vooral uitkijken hoe we dit met ons beperkt budget konden uitvoeren.”

De Vleugels

In oktober begonnen ze met de opdracht. “We zijn er wel even mee bezig geweest. Intussen werden we gecontacteerd door De Vleugels in Klerken om een ruimte in hun nieuwbouw te simuleren. In die ruimte was er plaats voor een bed, badkamer en tillift voor bedlegerige mensen. Zo konden we van twee projecten één maken.”

Na twee tussentijdse evaluaties volgde een slotevent in Waregem. “Dit ging door bij het bedrijf Rogiers. De werkstukken werden voorgesteld in hun Technologiecentrum. We werden overall winnaar Outside The Box, de beste creatie en installatie van duurzaam binnen- en buitenschrijnwerk. De trofee zal gekoesterd worden en een mooi plekje krijgen op school. Onze leerlingen mogen trots zijn op hun prestatie. Volgend jaar willen we graag opnieuw meedoen”, geeft Hannes Stevens nog mee.

(API)

The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »