Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.

Jeffry Verhoeven werd enkele weken geleden ingelijfd als nieuwe sportief manager. Meteen mocht de Westrozebekenaar aan de slag om een competitieve ploeg voor eerste provinciale te bouwen. “Ik had geluk dat bijna de volledige kern al had bijgetekend. Ik kon dus echt wel gericht zoeken naar versterking en keek dan ook naar jeugdig talent. Arnauld Kalisa, Elias Staelens, Enock Asare Boateng, Sher Khan Amiri, Sian Oosterlinck, Vic Declerck , Wouter Declercq en Achille Denys zijn daarvan schoolvoorbeelden. Een aantal ken ik uit mijn periode als coach van Winkel Sport, anderen uit eigen scoutingswerk. Daarnaast moest een nieuwe sportieve staf samengesteld worden want zowel Steve Ost als Steve Henry hadden aangegeven weer als T2 en beloftencoach te willen fungeren. Met Christ Vandevijvere werd een ervaren coach binnengehaald die de reeks ongetwijfeld kent. De voorbije twee jaren was hij immers nog actief bij Westrozebeke, die nu een doorstart maakt in vierde. Verder heb ik ook Bjorn Vroman naar hier geloodst. Onder mijn bewind was hij in Winkel Sport beloftencoach, maar in principe is hij een goeie keepertrainer en dat zal hij hier ongetwijfeld willen bewijzen. Als je mij polst naar de doelstellingen, wel dan hoop ik dat we nu een rustig seizoen draaien en op termijn een stabiele eersteprovincialer worden.”

Christ Vandevijvere (50) uit Hooglede hoopt zijn ploeg tegen september klaar te hebben. “We hebben bewust gekozen voor een oefenschema met bijna allemaal tegenstanders uit hogere reeksen. We gaan wellicht veel achter de bal moeten hollen in die periode maar dit zit in het leerproces. Ook ik ben ervan overtuigd dat we met deze kern, mits een goeie start, een rustig seizoen moeten kunnen draaien in eerste. De rest zien we dan wel.”

25-jarig bestaan

Ook op bestuursvlak is er een wissel van de wacht want Bart Vergote fungeert voortaan als voorzitter in opvolging van Wim Dejonckheere, die na zeven jaar de fakkel doorgeeft. “Ik ben hier eigenlijk door mijn zoon Kobe op Club terecht gekomen”, opent Bart. “Na een tweetal jaar als gewoon supporter ben ik in de werking gekomen als eerste helper, later als bestuurslid. Uiteindelijk kreeg ik steeds meer functies op mijn conto van organisatieverantwoordelijke tot commercieel verantwoordelijke. Het was eigenlijk nooit mijn bedoeling om voorzitter te worden maar toen niemand echt opstond om Wim op te volgen, dan heb ik maar mijn hand de lucht ingestoken, wetende dat ik kan rekenen op een fantastische equipe bestuursleden.”

“Ik kan rekenen op fantastische equipe bestuursleden”

“Ik hoop dat we op termijn een stabiele eersteprovincialer zullen worden, zonder ons aan avonturen te wagen. Dit seizoen gaan we trouwens ons 25-jarig bestaan deftig vieren. Er zijn nu al drie activiteiten bekend met een sponsordag bij de openingswedstrijd van de eerste ploeg, ons jubileumfeest op 15 maart in Park Rodenbach en als afsluiter het eindeseizoenfeest, maar daartussen kan er nog veel bijkomen.”

Maar ook op het Rodenbachstadion zal er de komende jaren nog een en ander wijzigen. “Het is inderdaad de bedoeling dat er een volledig nieuwe vipruimte komt op de plek waar nu ons verouderd gebouw staat. De eerste gesprekken zijn al achter de rug met partners als Sadef/Voestalpine, maar nog niet alle financiële middelen zijn rond. Mensen die nuttig hun centen willen investeren, mogen mij gerust contacteren via [email protected] Ik ben echt blij dat deze vereniging op alle vlakken floreert.” En er werden op de spelersvoorstelling ook nog awards uitgereikt. Vincent Provoost kreeg de titel van ‘Held van het veld’, Mattice Godderis als beste belofte de ‘Next Gen Award’ en topschutter Thibault Trioen kreeg ook een mooi aandenken.

The post Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten: “Lange traditie in ere houden”

Op 6 juli is er op het Hulstplein in Tielt een Spel Zonder Grenzen waarbij Tieltse ploegen het in zeven proeven zullen opnemen tegen delegaties uit Bruneck en Gross-Gerau. Doordat er echter één van de teams afgezegd heeft, wordt nog een zesde ploeg van minstens zes man gezocht.
The post Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten:

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »