Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.

Het terrein aan de Boterstraat in Snellegem wordt dat weekend omgetoverd tot een festivalterrein. En ook de vijfde editie van het Cava-Festibar belooft met deze affiche een knaller te worden. “Huis Snello staat voor een ouderproject waarbij ouders met een kind met beperking, een wooneenheid gaan plaatsen in Varsenare. Er zullen 14 studio’s aanwezig zijn, elk met hun eigen woon-, slaap- en sanitair gedeelte. Er zal zorg op maat voorzien worden”, legt bezieler Koen Ongenae uit. “De Cava-Festibar van Huis Snello is ons jaarevenement dat voor de vijfde keer georganiseerd wordt. Het is een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren, twee op vrijdag, twee op zaterdag en drie op zondag. Op vrijdag en zaterdagavond is er telkens barbecue, intussen reeds voor 650 mensen en reeds maanden uitverkocht!”

Barbara Dex

“We willen niet groeien in kwantiteit maar wel in kwaliteit. Het zijn dan ook niet de minste bands die naar hier afzakken. We starten uiteraard zoals altijd met onze peter HS, Filip Bollaert. Hij geeft het startschot met the Philips. Als special guest komt Barbara Dex mee. Daarnaast hebben we dan op vrijdag nog Wess and Friends, samen met de bekende Brugse basgitarist Carlo Van Belleghem. Op zaterdag starten we dan met The Crowd, een coverband uit Heule. Om af te sluiten op zaterdag hebben we The New Image. Wie van de streek is, zal weten hoe goed die zijn. Met Sam Claeys als zanger en Saskia Ongenae als zangeres. Op zondag hebben we dan de familiedag. Dan hebben we ook een heus kinderdorp uitgebouwd met springkastelen, volksspelen, grime, ballonplooier, knutselhoek, …. Daardoor is de in- en uitgang op zondag langs de Kerkeweg. We starten rustig met Arrow om de aperitief te nuttigen, aansluitend gaan we de bluestour op met niemand minder dan Eric Melaerts, Ben Segers en Carlo. En hoe kunnen we beter afsluiten dan met een partyband, The New Seventies Band? Deze achtkoppige band zal knallen. Afsluiten doen we zondag om 20 uur met de stilaan traditionele tombola. Hierbij zijn er mooie reizen en weekendtrips te winnen. De gasten van Huis Snello doen na het laatste optreden zelf de trekking van de tombola.” (PA)

Cava-Festibar Huis Snello, van 5 tot en met 7 juli op het terrein van landbouwbedrijf Verstegen Kris, gelegen aan de Boterstraat 16 te Snellegem. Gratis toegang.

The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper

In de Sint-Jozefsschool in Ieper gaan Mieke Vandermarliere (59) en Rik Verhalle (61) eind juni met pensioen. Mieke is een fervent muzikant, speelt viool en piano en is actief in verschillende bands. Ze is ook de auteur van het schoollied.
The post Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »