Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.

Perfecte fietsuitstap

Het toegankelijk brengen van hedendaagse kunst voor een breed publiek is geen makkelijke opdracht. Dan is een centraal gelegen kerkgebouw vlakbij een aantal toeristische fietsknooppunten alvast enorm drempelverlagend. Voor schepen van Cultuur Natacha Lejaeghere is dat net het hoofddoel van het artistieke zomerprogramma in Middelkerke. “Het is onze bedoeling om kunst zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen. Toen onze landelijke kerken een herbestemming kregen, zagen we een mooie opportuniteit om die waardevol in te vullen. In Leffinge houdt William Sweetlove er zijn tweede zomertentoonstelling, terwijl Nick dit jaar tekent voor expo vier. Eigenlijk is een bezoekje aan een van die expo’s een perfecte daguitstap met de fiets.”

Getalenteerde collega’s

Hoewel Nick Ervinck een internationaal gerenommeerde kunstenaar is, houdt hij de band met zijn thuisgrond graag dicht. Het is ondertussen vier jaar geleden dat hij deze samenwerking met Middelkerke op poten zette en zijn unieke Kunsthalle Ervinck – afgekort K.E.R.K. creëerde. “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. als toonaangevend platform voor beeldhouwkunst en bij uitbreiding andere beeldende disciplines versterken. K.E.R.K. is veel meer dan een tentoonstellingsruimte voor mijn werk. Ik ben bijzonder trots dat ik voor ‘Sculptural’ de werken van deze twaalf extreem getalenteerde collega’s aan de wereld mag tonen.”

Nick Ervinck krijgt voor ‘Sculptural’ het artistieke gezelschap van Leyla Aydoslu, Sven Boel, Caroline Coolen, Anton Cotteleer, Elleke Frijters, Nadia Naveau, Warre Mulder, Katleen Vinck, Ludwig Vandevelde, Robin Vermeersch, Alice Vanderschoot en Octave Vandeweghe.

Een zomer vol kunst

Wie in Middelkerke zijn artistieke zomerhonger wil stillen, kan naast ‘Sculptural’ ook terecht in Leffinge voor ‘Bill & James’. Daar etaleert William Sweetlove zijn respect en waardering voor James Ensor. In Villa Les Zéphyrs in Westende stelde Pieter Jan Valgaeren met ‘Wear Sunscreen’ een bijzondere tentoonstelling samen. Zijn inspiratiebron? ‘Everybody’s Free (To Wear Sunscreen)’. Het opvallende lied van de Australische artiest Baz Luhrmann. Negentien artiesten reflecteren met een breed gamma technieken op de unieke sfeer van de song. Tel daarbij alle kunstwerken in de open ruimte en de twee Beaufortwerken en je Middelkerkse kunstzomer zit tjokvol.

The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »