Simon Bril debuteert vrijdag in Poperings Avondcriterium: “Het belooft een zware koers te worden”

Vrijdagavond 5 juli is er het avondcriterium in Poperinge. Voor Simon Bril is het zijn eerste deelname aan deze wedstrijd in eigen stad. De voorbije jaren was hij een vaste toeschouwer van de koers en nu mag hij dus zelf van start gaan.

Simon Bril rijdt vrijdag voor eigen volk. “Ik ben al ieder jaar gaan kijken naar deze koers en het was mijn droom om ooit eens mee te doen. Vrijdag wordt dit realiteit. Het belooft een zware koers te worden met de passages in de Doornstraat. Ik ken het parcours heel goed, want ik woon op slechts anderhalve kilometer van de start. Er zullen wellicht wel een aantal supporters afkomen en er zal ongetwijfeld een gezonde spanning aanwezig zijn. Winnen wordt heel moeilijk, maar ik wil me wel in de kijker rijden”, zegt Simon, die nog maar enkele jaren koerst. “Daarvoor was ik voetballer bij KFC Poperinge. Ik koos voor een carrière op de fiets.”

Trainen in Gent

“Vorig jaar reed ik bij FlandersColor-Galloo Team. Zij hebben geen beloftenploeg. Via via kwam ik in contact met Jochen Deweer van Dovy Keukens-FCC. Bij deze ploeg ben ik nu eerstejaarsbelofte. Ik voel me goed in de ploeg en leerde al veel bij. In de voorbereiding werkten we een aantal ploegtrainingen af. Nu train ik vooral van thuis uit en tijdens het schooljaar train ik in de week in Gent, meestal langs de Leie of de Schelde. In de Arteveldestad studeer ik kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. Vorige week had ik mijn laatste examen en de komende maanden kan ik me nog meer focussen op het fietsen.”

“Het was mijn droom om hier ooit eens aan de start te staan”

Intussen is zijn eerste beloftencampagne halfweg. “Ik was op mijn best tijdens de koers in Houtem halfweg maart, waar ik zesde werd. Spijtig genoeg brak ik de week erna mijn pols tijdens de Wim Hendriks Trofee. Ik was een maand out en ik liep een achterstand op. Het duurde even voor ik weer in mijn ritme kwam. Mijn eerste wedstrijd bij mijn wederoptreden was een tijdrit in Poperinge. De voorbije weken reed ik onder meer in Zerkegem en nam ik deel aan het BK ploegentijdrijden. Na Poperinge trek ik voor een week naar de Vogezen met mijn ouders. Daar zal ik goed doortrainen om me voor te bereiden op het najaar. Ik zou graag naar de Ronde van Luik gaan met de ploeg”, aldus Simon, die in november 19 jaar wordt.

The post Simon Bril debuteert vrijdag in Poperings Avondcriterium: “Het belooft een zware koers te worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon tijdens expo Metal Arts in Tielt: “Mensen glimlachen als ze mijn beelden zien”

In de voorhal van het stadhuis van Tielt kan je momenteel de tentoonstelling Metal Art gaan bezichtigen. Dit initiatief van de Tieltse Perskring, in samenwerking met stad Tielt, brengt vijf metaalkunstenaars van eigen bodem samen. Een van hen is Jean-Pierre Belaen, die van beeldhouwen met brons en koper zijn handelsmerk heeft gemaakt.
The post Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »