Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.

Naar jaarlijkse gewoonte vinden de Godelievefeesten plaats op de eerste zondag van juli. Ze vormen een plaats van samenkomst en ambiance en brengen veel mensen op de been. De feesten vallen en staan met het weer, zeker omdat er weer een grote rommelmarkt wordt georganiseerd. “Een huzarenstukje”, weet Nele Sercu. “Mede omdat er toch heel wat werken zijn gebeurd in de straten rond de parochie en omdat de rommelmarkt een klein beetje hertekend moest worden.” De standhouders komen dit jaar binnen via de hoek aan de Honzebroekstraat en de Gitsestraat.

“De muzikale omkadering gebeurt door de Tantekes op de rommelmarkt en de Noenkels op het grasplein. Radio Godelieve is ook weer van corvee en zorgt voor de nodige muziek. Je kan bovendien opnieuw verzoekplaatjes aanvragen.” Sportieve mensen komen ook aan hun trekken, want de Godelieverit heeft weer plaats. Inschrijven gebeurt ter plaatse. Er is keuze tussen 50 of 85 kilometer. De rit is uitgepijld.

À volonté

’s Middags wordt dit jaar gekozen voor een warme maaltijd: stoofvlees en vol-au-vent à volonté. “Daarvoor moet je op voorhand een maaltijdkaartje kopen. Koude schotels, BBQ-worsten en drankjes zijn doorlopend te verkrijgen. Ook de altijd-prijs-tombola ontbreekt niet”, legt Nele uit. “In de namiddag kunnen kinderen buttons maken, zich laten schminken en zich uitleven op het springkasteel. Op zondag sluiten we af met een quiz.”

“Deze Godelievefeesten kunnen plaatsvinden dankzij een groot aantal vrijwilligers. Vrijwilligers die al weken bezig zijn met de voorbereidingen, maar ook de vele helpende handen de dag zelf. Er is dan een 100-tal vrijwilligers op de been. Met een fantastisch gevoel kijken we uit naar de feesten.”

(RV)

Meer info vind je op www.godelievefeesten.be.

The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »