Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe. 

Meer krantenkoppen in België

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”: onze chef voetbal hoopt dat bondscoach snel opnieuw zichzelf is

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »