Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.

Ben Mispelon (47) stond samen met drie kompanen mee aan de wieg van het festival, terwijl Ives Deprez (49) in de beginjaren met verschillende bands het podium onveilig maakte. Na een aantal omzwervingen vindt het festival sinds 2022 plaats op een nieuwe locatie langs de Oostendesteenweg. Ben maakt nog steeds muziek (hij speelt onder meer bij De Tuinkabouters, red.), maar maakt geen deel meer uit van de organisatie van het Plectrumfestival. Ives daarentegen is sinds 2011 voorzitter van de vzw Sappho.

Verjaardagscadeau

“Ik ben al mijn hele leven met muziek bezig, en stond in de beginjaren meermaals op het Plectrumpodium, onder andere met Pull my Finger en The Canards”, zegt Ives. “Ik moest dan ook niet lang nadenken om mee in de organisatie te stappen. Ik word op 5 juli 50 jaar. Een laatste keer Plectrum mee op poten zetten is een mooi verjaardagscadeau”, duidt Ives. “En hij zorgt zelf voor de kers op de taart”, lacht Ben. “Want De Tuinkabouters openen de zaterdag!”

Vrijdagavond is de vaste metalavond. “Hiervoor boeken we Belgische groepen”, weet Ives. “Voor de tributebands van de zaterdag gaan we de internationale toer op.”

Ives staat er ook op om uitdrukkelijk het gemeentebestuur en de talrijke sponsors te bedanken: “Zonder hun logistieke en financiële steun zou Plectrum onmogelijk zijn!”

(ED)

Plectrumfestival vindt plaats op 5 en 6 juli, op het terrein langs de Oostendesteenweg. Info en tickets: www.plectrumfestival.be. Dagtickets kosten 16 euro, een combiticket 26 euro.

The post Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

“Gevaar voor tornado’s, hagel en zware regenval”: vrees voor extreem slecht weer tijdens Duitsland-Denemarken zaterdagavond

Duitsland speelt als thuisland de tweede achtste finale op dit EK voetbal in Dortmund, waar zware onweders worden voorspeld. Het is nog af te wachten in welke mate het gaat regenen of zelfs hagelen, maar apocalyptische beelden zagen we in het Signal Iduna Park al op de eerste speeldag voor Turkije – Georgië. Duitsland plaatste zich als groepswinnaar in de

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ongeloof en verbijstering”: onze correspondent zag wat er achter de schermen gebeurde van debat tussen Trump en Biden

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »