OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke voorbereidingen je treft, wat de do’s en don’ts zijn voor een lifter, stuur dan een mail naar [email protected]. Vergeet ook niet je telefoonnummer te vermelden. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »