Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.

“Binnen het rijkgevulde programma van het Zotte Maandagweekend bieden we met ‘t Zudn van Vrankrik steeds gezelligheid en zijn we voor heel wat mensen een aangenaam rustpunt in drie hectische dagen”, vertelt oudercomité-voorzitter Peter D’heygere ons. “De locatie, op het binnenplein van de oude jongensschool, is daar de ideale plaats voor. We zitten in de dichte nabijheid van de Markt en de kinderen hebben hier voldoende plaats om te spelen. Ons doel is in al die jaren nog niet veranderd: via de activiteiten van dit weekend geld in het laatje brengen om het zomerkamp voor iedereen betaalbaar te houden en tijdens het jaar de werking van de Chiro financieel te ondersteunen.”

“Ons programma start zaterdagavond 13 juli om 21 uur met de ‘Noche Loca’, een openluchtfuif met garantie op spetterende ambiance. Op zondag 14 juli brengen we de mediterrane sfeer van een Frans dorpsplein naar Pittem tijdens onze vermaarde Kaasavond. Vanaf 17 uur is iedereen welkom en van 19 tot 21 uur wordt een waaier aan lekkere kazen met broodjes en fruit aan tafel geserveerd. Op deze manier verloopt alles vlotjes en krijgt iedereen op tijd zijn kaas. Om de Franse sfeer nog te verhogen zal vanaf 20 uur de band ‘A bout de souffle’ optreden, die authentieke Franse chansons zullen brengen. Na dit optreden en wanneer de hongerige magen gestild zijn is er nog een afterparty met ChiroDJ.

Praktisch

Het aantal deelnemers aan de kaasavond is wel beperkt tot 300, dus snel zijn is de boodschap. Kaarten kunnen gereserveerd worden via [email protected] of telefonisch naar 0497/68 17 41 en kosten 17 euro. Op Zotte Maandag 15 juli kunnen de mensen vanaf 10 uur terecht op ons gezellig terras voor een lekker drankje en heel veel gezelligheid. Om 12 uur is dan de trekking van onze traditionele tombola, waarna ons terras gedurende de hele namiddag open blijft. Vanaf 17 uur is er ons Après Stoet-feest met DJ De Man van Atlantis, waarna nog zal kunnen gefeest worden tot in de vroege uurtjes.”

The post Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Hélène d’Udekem d’Acoz maakt opvallende carrièreswitch: “Ik zou nooit kunnen doen wat m’n zus Mathilde doet”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »