NMBS zet met ‘Kust-Express’ extra treinen in naar de kust in zomervakantie

Spoorwegmaatschappij NMBS zet tijdens de zomervakantie traditioneel extra treinen in op toeristische bestemmingen. Daarentegen rijden de meeste piekuurtreinen in die periode niet.

Opnieuw van de partij is de ‘Kust-Express’. Dat zijn extra treinen naar de kust (Oostende, Blankenberge, Knokke en De Panne), zowel op weekdagen als tijdens de weekends. De hele week door zullen er ook extra treinen rijden richting dierentuin Planckendael bij Mechelen en het pretpark Plopsaland in De Panne.

Tijdens het weekend zijn er voorts extra treinen naar het pretpark Walibi (station van Bierges), het dierenpark Pairi Daiza (station van Cambron-Casteau), en ook naar de Naamse gemeente Houyet, het vertrekpunt voor een kajaktocht op de Lesse.

‘Youth Holidays Combi’

Nieuw tijdens de zomer is de eerder aangekondigde ‘Youth Holidays Combi’. Daarmee kunnen jongeren tussen 18 en 24 jaar tegen 59 euro een hele maand in het hele land het openbaar vervoer gebruiken, dus ook bus, tram en metro. Voorts zijn er week- en maandabonnementen voor alleen de trein voor jongeren tot 26 jaar, en ‘Discovery Tickets’, waarbij treinticket en toegang tot een pretpark, dierentuin, museum … gecombineerd worden.

Tijdens de vakantie rijden er minder treinen tijdens de piekuren. Zo zijn de meeste P-treinen (piekuurtreinen) afgeschaft, en op weekdagen rijden de meeste IC-treinen Kortrijk – Brussel – Schaarbeek niet in juli en augustus. De NMBS geeft nog mee dat er ook geen treinen rijden tussen Burst en Aalst; reizigers kunnen met hun treinticket op een bus van openbaarvervoermaatschappij De Lijn stappen.

De spoorwegmaatschappij laat nog weten dat ze vorige zomer 8 procent meer reizigers vervoerde dan het jaar daarvoor. “Het doel voor 2024 is om het gebruik van de trein tijdens de zomervakantie nog meer te stimuleren”, klinkt het in een persbericht.

The post NMBS zet met ‘Kust-Express’ extra treinen in naar de kust in zomervakantie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »