Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.

Dankzij een aantal mooie overwinningen in manches van de Road Series en in Franse rittenkoersen verdiende Jasper Dejaegher (23) een kans bij de profs. Hij tekende een contract van twee seizoenen bij Team Flanders-Baloise. Halfweg het seizoen staan nog maar negen koersdagen achter z’n naam. Behalve eind januari op Mallorca haalde de Gistelnaar geen enkele keer de eindstreep.

“Tegen beter weten in bleef ik in maart verder koersen”, zucht Dejaegher. “Tot ik in Gent-Wevelgem heel snel de strijd moest staken. Dan besliste ik niet meer te koersen tot ik wist wat er aan de hand was. Uiteindelijk werd een goeie week na Gent-Wevelgem de diagnose mycoplasma gesteld. Wat een venijnig virusje blijkt te zijn. Eerst slikte ik antibiotica en moest ik vooral rusten. Zes weken heb ik me echt slecht gevoeld. Daarna kon ik voorzichtig opbouwen.”

Heel voorzichtig. “Gedurende vier weken was twaalf uur trainen het absolute maximum en dan moest ik iedere week twee rustdagen inlassen”, gaat Dejaegher verder. “De voorbije drie weken gaat het een stuk beter en kan ik weer normaal trainen. Vorige week kon ik al wat interval doen. Mijn lichaam laat dat opnieuw toe, mijn recuperatie is weer beter.”

Kemmel Koerse

Dinsdag, voor de start van de profkermiskoers in Ruddervoorde, trok hij naar de ploeg. Om enkele aanpassingen aan z’n trainingsfiets te laten uitvoeren. “Ik was blij dat ik daar kon zijn”, geeft Dejaegher toe. “De voorbije weken waren frustrerend. In maart geen koersen kunnen uitrijden was niet plezant. Ik wist dat er iets was, maar het duurde lang voor ik een juiste diagnose kreeg.”

Dejaegher ziet licht aan het einde van de tunnel. “Als alles volgens plan verloopt zal ik in Kemmel Koerse kunnen wederoptreden”, klinkt hij hoopvol.

(HF)

The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »