Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.

Boudewijn Seapark blijft met voorsprong het goedkoopste pretpark van West-Vlaanderen, blijkt uit een rondvraag van deze krant. Een gezin, bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen, is na een dag in het Brugse pretpark en dolfinarium al gauw 178,30 euro kwijt. In die prijs zitten de toegangstickets, de parking, het middagmaal, een vieruurtje en een drankje verrekend.

Ter vergelijking: vorig jaar telde je voor hetzelfde pakket nog 168,80 euro neer. Een bezoek aan Boudewijn Seapark is op een jaar tijd dus een kleine 10 euro, of 6 procent, duurder geworden. De ticketprijs aan de kassa, 29,50 euro voor een volwassene en 27,50 euro voor een kind, bleef nochtans hetzelfde. Je betaalt er vooral – gevoelig – meer om de honger te stillen: het menu voor volwassenen kost 13,75 euro, bijna de helft meer dan de 9,75 euro van vorig jaar. De prijs voor een kindermenu steeg licht: van 8,50 naar 9,25 euro. (Lees verder onder de afbeelding)

De grootste prijsstijging zien we bij Bellewaerde. Een dag met het gezin in het Ieperse park kost vandaag 247 euro, dat is 16 euro – of 7 procent – meer dan vorig jaar. Het verschil is vooral te zoeken in de toegangsprijs. Als enig West-Vlaams pretpark verhoogde Bellewaerde zijn ticketprijzen. Voor zowel volwassenen als kinderen betaal je 3 euro meer, tot respectievelijk 45 en 41 euro. Ook het parkingticket werd er 2 euro duurder: dit jaar betaal je 12 euro om je auto te stallen.

Bellewaerde blijft bovendien de duurste menu’s serveren: 15 euro voor een volwassene en 11 euro voor een kind. Dat is amper meer dan vorig jaar, al is de drank voortaan niet meer inbegrepen in het menu. Dat kan de kostprijs voor de lunch uiteraard doen oplopen. (Lees verder onder de afbeelding)

Goedkopere suikerspin

Het duurste pretpark van de provincie blijft dus Plopsaland in De Panne. Een modaal gezin betaalt er 263,50 euro voor een dag pretparkplezier, dat is… 2,30 euro minder (!) dan een jaar geleden. Die lichte prijsdaling van 0,75 procent zit hem uitsluitend in spijs en drank, want de ticketprijzen bleven dezelfde als vorig jaar: 48,50 euro voor een volwassene en 18 euro voor wie kleiner is dan 1 meter. (Lees verder onder de afbeelding)

“We hebben de prijzen eens goed onder de loep genomen”, zegt woordvoerster Sofie Loy. “We willen ons pretpark zo toegankelijk mogelijk houden.” En dus zijn een flesje water, een suikerspin of een kindermenu vandaag iets goedkoper dan een jaar geleden.

“We hebben de prijzen eens goed onder de loep genomen, omdat we ons pretpark zo toegankelijk mogelijk willen houden”

Een dag naar een pretpark kost dus al snel een flinke duit, al kunnen er zaakjes gedaan worden door tickets online te kopen. In sommige gevallen, als je bijvoorbeeld een specifieke dag reserveert, kan je tot 16 euro besparen. Bovendien introduceert Plopsaland dit jaar een nieuw familieticket, waarmee vier personen groter dan 1 meter binnen kunnen voor slechts 149 euro. Het familieticket moet wel online besteld worden en geldt alleen voor personen van dezelfde familie. Wie gebruik maakt van dit aanbod, komt volgens onze berekening – met ook parking, lunch, vieruurtjes en drankjes – op een totaal van 218,50 euro. Dat is 28,50 euro goedkoper dan met vier naar Bellewaerde.

Dit is nieuw in de pretparken:

Bellewaerde laat de grootste prijsstijging optekenen, maar heeft ook fors geïnvesteerd. Waar vroeger de beroemde kevertjes stonden, creëerde het park een volledig nieuwe zone: Mundo Amazonia staat in het teken van Brazilië en het regenwoud. De zone telt twee attracties voor de allerjongsten, een souvenirwinkel, een snackrestaurant én de nieuwe topattractie Amazonia. Een investering van in totaal 21 miljoen euro.Plopsaland komt voor het eerst met een Festival Night: vanaf 20 juli blijft het pretpark elke woensdag en zaterdag open tot 22.30 uur met extra animatie, zoals vuurwerk, dansshows en een liveband. Op 21 juli begint de ZomerRevue van Gert en James. Sinds 2 juli is er ook de nieuwe musical Sneeuwwitje.Boudewijn Seapark tot slot heeft een nieuwe speeltuin en voerde enkele verfraaiingswerken uit.

The post Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »