Na vier jaar leegstand gaan de deuren van Bar des Amis opnieuw open als eetcafé L’Amitié

12 juli openen Gilles Verhaeghe (33) en Angel Geldhof (22) de deuren van hun eetcafé L’Amitié in het gewezen pand van Bar des Amis. Het kleinste café van de Grote Markt stond al vier jaar leeg. “Met de iconische toog en authentieke armaturen zit de ziel er nog in, maar de rest werd gerenoveerd of vernieuwd”, zegt Gilles.

Op de hoek van de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de Grote Markt komt L’Amitié, een knipoog naar de vorige naam ‘Bar des Amis’. Het hoekcafé was daarvoor 35 jaar lang voor velen het favoriete stamcafé ‘Au Salon’. In de volksmond beter gekend als ’t Salonske. “Vroeger serveerde hij irish coffee met de whisky en slagroom in een glaasje en potjes apart. Dat vind ik fantastisch en laten we terugkeren”, zegt Gilles, een ervaren horecaman door onder meer zomerbar Nuba-R en café 56.

L’Amitié wordt een eetcafé met lunch over de middag – “op de Grote Markt moet je dat doen” – en tapas en fingerfood tot ’s avonds laat. “Met een eigen stempel. Het wordt niet het standaard kaasballetje, maar leuke producten die mooi gepresenteerd zijn. Maandag willen we ook uitpakken met ontbijtformules in functie van de markt”, vertelt Angel. “Binnen kunnen een 25-tal mensen zitten, voornamelijk aan de toog en aan enkele hoge tafels, of een 40-tal mensen staan. Buiten hebben we lang zon en plaatsen we aan beide zijden 60 terrasplaatsen”, vult Gilles aan.

“Maandag willen we ook uitpakken met ontbijtformules in functie van de markt” – Angel

Vier jaar leegstand heeft zijn tol geëist op het pand. “Het idee was om wat vroeger open te gaan, maar er waren verschillende complicaties. Het pand is in die tijd nooit verwarmd dus door de vochtigheid moesten er drie lagen verf aangebracht worden. Daarnaast waren de radiatoren verroest en moesten we de buizen vernieuwen. Het sanitair is volledig vernieuwd. Wie het zich nog goed herinnert, was het toilet een heel vochtig ruimte”, aldus Gilles. “We willen hier vooral een gezellig, warme sfeer creëren en het volks karakter in eer houden”, vult Angel aan.

L’Amitié zal voorlopig zeven op zeven open zijn, vanaf 11.30 uur tot sluit.

The post Na vier jaar leegstand gaan de deuren van Bar des Amis opnieuw open als eetcafé L’Amitié is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »