Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.

“Café Congé ontstond ruim twee decennia geleden onder de noemer Parkconcerten en vond in de beginperiode plaats in het centrumpark”, verduidelijkt schepen van Jeugd Bert Schelfhout (Open Vld). “Later werd de term Café Congé gehanteerd en verhuisde het initiatief enkele keren van locatie. Café Congé groeide in de loop der jaren uit tot een vaste waarde in de agenda van elke Deerlijkse muziekliefhebber. Corona zorgde in 2020 en 2021 voor twee noodgedwongen pauzes. Dit jaar zijn we aan de 21ste uitgave toe.”

Gratis toegang

“Gedurende twee dagen gaan we er weer tegenaan knallen volgens het aloude recept: enkele steengoede bands in de mix met een gezonde portie gezelligheid, een (hopelijk) fraaie avondzon en een verfrissend drankje in de hand. We starten telkens vanaf 19 uur met een afterwork, zijn telkens te gast op de parking van d’Iefte aan het Neunkirchenplein en de toegang is gratis”, gaat jeugdconsulent Tim Vander Cruyssen verder.

“Dvkes (uit te spreken als Dukes) geeft op donderdag 4 juli de aftrap. De band heeft al meermaals bewezen over een stevige portie talent te beschikken en scoorde al in Humo’s Rockrally en De Nieuwe Lichting 2020. Daarna is het de beurt aan Obi-as XXL. Deze coverband staat garant voor een stomend optreden met een combi van Nederlandstalige en Engelstalige covers.Een greep uit de playlist: Clouseau, Gorki, Noordkaap en Raymond Van Het Groenewoud maar ook Stevie Wonder, Coldplay, Simple Minds en Editors.”

Muzikale reis

“Op 11 juli staat Café Congé in het kader van Vlaanderen Feest. Dan starten we met de Belpopband, de enige echte coverband die de beste klassiekers uit deBelgische muziek brengt.Ze nemen het publiek mee op een muzikale reis van The Wallace Collection tot Selah Sue. Van K’s Choice tot Stromae en van Arsenal tot Red Zebra.Prozak neemt daarna plaats op het podium. Dit is de ultieme Kreuners Tribute band die sinds 2014 doorheen het Vlaamse land tourt. Met een ongekende passie voor muziek en een diepe liefde voor het repertoire van De Kreuners brengen zij een opwindende ode aan deze Vlaamse rockiconen. Café Congé wordt afgesloten door DJ Pink Donut.

The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »