“Mijn kinderen hadden honger”: vrouw (41) misbruikt zelfscansysteem voor diefstallen bij Jumbo in Zedelgem

Een 41-jarige vrouw heeft voor de Brugse rechtbank bij verstek zes maanden effectieve celstraf gekregen voor vijf diefstallen bij supermarkt Jumbo in Zedelgem.

Op 7 augustus vorig jaar begaf K.B. zich met een volle winkelkar naar het zelfscansysteem in het Zedelgemse Jumbo-filiaal. De Brugse scande voor een kleine 30 euro goederen en verliet vervolgens met haar kar de winkel. De winkelverantwoordelijke rook evenwel onraad en hield de vrouw tegen. Een controle wees uit dat er voor 141 euro aan goederen in haar karretje lag.

De politie kwam ter plaatse waarop K.B. de rekening meteen betaalde. Op basis van camerabeelden en haar bankrekeningnummer kon K.B. evenwel aan nog vier eerdere, gelijkaardige diefstallen in dezelfde supermarkt gelinkt worden.

Tijdens haar verhoor verwees K.B. naar haar precaire financiële situatie. Naar eigen zeggen hielde ze slechts 150 euro per maand over na aftrek van haar vaste kosten. “Mijn kinderen hadden honger”, klonk het.

De vrouw, die eerder al veroordeeld werd voor oplichting, kwam niet opdagen voor haar proces.

(AFr)

The post “Mijn kinderen hadden honger”: vrouw (41) misbruikt zelfscansysteem voor diefstallen bij Jumbo in Zedelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »