Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.

Ruim een maand geleden veegde Oostendenaar Michael Obasuyi het 26 jaar oude Belgische record van de tabellen. Hij klokte in het Franse Montgeron op de 110 meter horden af op 13”24 en verbrak zo al het record. Anderhalf uur later stelde hij dat nog wat scherper: 13”20. Een prestatie die meteen goed was voor een deelname aan de Olympische Spelen. Met een nieuwe nationale titel het voorbije weekend in Brussel kan hij alvast met veel vertrouwen richting Parijs. Eerst, op zondag 7 juli, neemt hij nog deel aan de Diamond League.

Met 13”24 bleef de 24-jarige Obasuyi amper vier honderdsten van zijn nationaal record. Op die manier bevestigt hij zijn vorm. Al waren de omstandigheden op het BK niet zo ideaal. Windstil en niet te warm.

Dipje

“Na een teleurstellend EK, wat niet gemakkelijk is voor een atleet, had ik even een dipje”, klinkt Michael. “Nu ben ik opnieuw goed bezig. Op de Diamond League ga ik sowieso opnieuw proberen om mijn record scherper te stellen.”

Daarna gaat het voor de hordeloper van Olympic Essenbeek Halle (OEH) richting begin augustus en probeert hij op de Spelen de finale te halen. “Als ik in de halve finale een gelijkaardige prestatie neerzet zoals op het BK zal ik heel erg dicht in de buurt komen. We zullen zien, maar het is sowieso de bedoeling”, aldus Obasuyi.

Helena Ponette

Helena Ponette (24) liep in het Koning Boudewijnstadion naar de titel op de 400 meter in 51”88, wat in principe kan volstaan voor de olympische kwalificatie. Helena was voor aanvang van het BK al 42ste op de olympische ranking en schuift vermoedelijk nog verder op. Ook met de Belgian Cheetahs, de 4×400 meter aflossingsploeg, is de atlete van Hermes Club Oostende gekwalificeerd voor de Spelen.

(ACR)

The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »