Met de trein naar Oostende? NMBS zet tijdens zomervakantie extra treinen in naar kust, dierentuin, pretpark en kajak

Spoorwegmaatschappij NMBS zet tijdens de zomervakantie traditioneel extra treinen in op verschillende toeristische bestemmingen. Daarentegen rijden de meeste piekuurtreinen in die periode niet. Een overzicht. 

Meer krantenkoppen in België

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten: “Lange traditie in ere houden”

Op 6 juli is er op het Hulstplein in Tielt een Spel Zonder Grenzen waarbij Tieltse ploegen het in zeven proeven zullen opnemen tegen delegaties uit Bruneck en Gross-Gerau. Doordat er echter één van de teams afgezegd heeft, wordt nog een zesde ploeg van minstens zes man gezocht.
The post Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten:

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »