Maria (104) ontmoet muzikale helden De Romeo’s: “Ze had hen nog nooit live gezien”

Van een verrassing gesproken: vlak voor het optreden van De Romeo’s tijdens ‘Vlaanderen Feest!’ in Zomerloos kon superfan Maria Maddelein het bekende zangtrio ontmoeten. “Mama blijft zeer scherp van geest”, haalt dochter Rita aan.

Om een idee te geven: Maria werd in 1919 in Noord-Frankrijk geboren, nadat haar ouders uit Ieper vluchtten voor de Eerste Wereldoorlog. Via de jeugdbeweging leerde ze haar latere man kennen, Andries Desplenter uit Gistel. Toen ze in 1947 trouwden gingen ze er ook wonen. Nog altijd woont ze thuis, onder meer met hulp van dochter Rita.

Snelle babbel

Afgelopen vrijdag kreeg Maria een verrassing van jewelste. Samen met Rita ging ze namelijk kijken naar Vlaanderen Feest! in Zomerloos, waar De Romeo’s en Allie & The Roosters optraden. Voor aanvang maakten de sympathieke schlagerzangers even tijd voor Maria. “Mama is een fervent kijker van Familie, waar de drie Romeo’s ook in acteerden. Ze kent Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi allemaal bij naam”, vertelt dochter Rita Desplenter. “De muziek van de Romeo’s vindt ze geweldig: het zijn leuke Nederlandstalige teksten die ze goed mee kan volgen, de deuntjes zijn tof. Niet van die ‘boenke-boenke’, en al zeker geen Rammstein. (lacht) Als het drietal op televisie optreedt, kijkt mama altijd. Maar live heeft ze ze nog nooit aan het werk gezien.” Tot nu, dus. “We gingen te voet naar het optreden, weliswaar arm-in-arm.” Maria genoot van de show en kreeg ook de kans om de drie Romeo’s te ontmoeten. Een snelle babbel, een vriendelijk woordje: meer was er niet nodig om er een geslaagde avond van te maken.

Het doet ook denken aan de uitspraak van Maria tijdens haar 104de verjaardag in oktober vorig jaar. “Ze heeft nu ook een nieuwe hobby: de Rode Duivels van dichtbij volgen. En ze heeft een zwak voor Romelu Lukaku, hoor, je mag gerust van verliefdheid spreken!”, klonk het toen met een kwinkslag. “Wel, met het Europees kampioenschap voetbal beleeft ze absolute hoogdagen”, kan Rita smakelijk om die anekdote lachen. “Sterker nog: onlangs zag ze Portugal aan het werk en ze herkende meteen hun bondscoach: Is dat niet die van toen bij ons? Ze wist dus heel goed dat Roberto Martinez tot voor kort de trainer was van de Belgische nationale ploeg. Mama is bijzonder helder en ze stelt het heel goed.” Later dit najaar wordt Maria 105 jaar.

The post Maria (104) ontmoet muzikale helden De Romeo’s: “Ze had hen nog nooit live gezien” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Heemkring Aan De Schreve lanceert kunstenaarsproject en boek over de familie Boudry

Dit jaar loopt in Poperinge de tentoonstelling ‘Boudry, een familie kunstenaars’, een organisatie van de Koninklijke Heemkring Aan de Schreve. Naast de tentoonstelling geeft Aan de Schreve ook een geïllustreerd kunstboek uit. De vernissage van de tentoonstelling gaat door op donderdag 4 juli in de Kapel van de Zusters Benedictinessen met aansluitend de boekvoorstelling in de Kapel Lebbe, Peperstraat in

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste”: onderzoek toont aan dat wielertoeristen niet erg sympathiek zijn

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »