KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.

“Op 16 juli starten we met de eerste training”, meldt trainer Marc Dawyndt. “Later die week staat er op 20 juli het tornooi van Agence Notredame op de planning. Dit jaarlijks tornooi spelen we met drie andere ploegen: Eendracht Gistel, Winkel Sport en SC Lombardsijde. Daarna zetten we de voorbereiding verder en we kijken al uit naar de start van de competitie. We zijn blij dat we weg zijn uit vierde.”

“KVKO staat op de kaart en het voetbal leeft weer in onze gemeente. Elk jaar willen we stappen vooruit zetten en er komt ook een nauwere samenwerking tussen de seniorploegen en de U21. Brend Vanthournhout blijft de trainer van de B-ploeg en Lars Zoete zal de U21 onder zijn hoede nemen. Met Bjorn Sengier krijg ik er een nieuwe assistent bij. Hij is een bekende naam en het voordeel is dat Bjorn ervaring heeft als doelman op hoog niveau. Ik denk dat we elkaar goed zullen aanvullen. Patrick Vermote en Patrice Facon zijn de afgevaardigden.”

Naast een vernieuwde staf verwelkomt de ploeg ook enkele nieuwe spelers. “Jules Devos en Arno Clays (allebei Diksmuide), Ludwig Duhamel (Saint-Omer) en Ruben Verstraete (KSV Veurne) komen de rangen versterken. Er komt in elke linie iets bij en het moet ons in staat stellen om het vertrek van Karel Ternier en Stijn Calcoen op te vangen.”

Tegen SK Elverdinge

KVKO A komt in de Ieperse reeks terecht. “Een reeks die ik heel goed ken, als voormalig trainer van SK Elverdinge. Die match staat extra aangestipt en het wordt een fijn weerzien. Over ambities wil ik me nu nog niet uitspreken. Na de eerste tien matchen zullen we een pak wijzer zijn. Er zijn nog veel vraagtekens over de sterkte van de reeks en hoe we ons zullen aanpassen aan een niveau hoger. Wat wel zeker is, is dat er meer spankracht zal zijn. Op dat vlak zullen we een klik moeten maken, want er zal elke training scherp getraind moeten worden”, aldus de trainer uit Veurne, voor wie het een druk najaar zal worden.

“Ik doe mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst team8630. Ik zal me dus zeker niet vervelen.”

(API)

The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

KIJK. Van de spectaculaire openingsact door de Q-dj’s tot Las Ketchup: dit zijn hoogtepunten van ‘De foute party’ van Qmusic

Fout, fouter, foutst. Samen met 19.000 foute feestvierders én een indrukwekkend lijstje artiesten blies Qmusic het dak van een uitverkochte Flanders Expo Gent tijdens ‘De foute party’. Het feest startte met een indrukwekkende openingsact van de Q-dj’s. Tijdens een spetterende liveshow brachten onder meer Las Ketchup, Willy Sommers, Get Ready!, Lasgo, Ruslana, Mega Mindy, K.I.A. vs Sam Gooris, Marco Schuitmaker

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »