KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.

De 40-jarige Deinzenaar lastte een sabbatjaar in om zijn UEFA B-diploma te behalen. Nu wil hij zo snel mogelijk Pittem A naar veiliger oorden loodsen.

“Ergens in februari ben ik met de sportieve cel de gesprekken opgestart om hier hoofdcoach te worden. De eerste instantie was om in derde provinciale uit te komen want toen stond het team ergens rond de zesde plaats. Maar er volgde een onwaarschijnlijk parcours waarbij 30 op 33 werd neergezet en de eindronde werd gespeeld. Na de zuinige winst tegen Winkel B was de promotie een feit.”

“Om eerlijk te zijn hadden we veeleer de promotie verwacht in het komende seizoen, maar voor mij is dat zeker niet erg. Ik ben een sportief iemand die altijd het maximum wil halen. Naar mijn gevoel is de vereniging nu al klaar voor tweede provinciale. De club heeft een mooie achterban, ook financieel zit het snor, en niet onbelangrijk: er zal binnenkort ook een kunstgrasveld zijn.”

Zes nieuwkomers

De kern is ook serieus versterkt met zes nieuwkomers. “Ik moet eerlijk zijn dat ik dit keer geen inspraak had in het transferbeleid want toen ik tekende was het huiswerk van de sportieve cel al af. Ik ben wel tevreden met wie komt want één voor één zijn ze door hun ervaring in hogere reeksen een meerwaarde. Ik verwacht dus dat we geen mal figuur zullen slaan in tweede, maar in eerste instantie wil ik zo snel mogelijk een 40-tal punten halen en het behoud realiseren. Daarna zien we wel waar we eindigen”, besluit de leerkracht secundair onderwijs, die tot slot nog Veurne en Heist tipt als de grote titelfavorieten.

De nieuwkomers bij KSV Pittem A zijn Jeremie Njiné (beloften Wervik), Victor Van Kerkhoven (KRC Gent-Zeehaven), Matice Van Bruwaene (KVC Ardooie), Thomas Verhaeghe (VV Tielt), Senne Vanbrabandt (KFC Meulebeke) en Maxim Beulque (KFC Aarsele).

(SBR)

The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »