Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is. Zo kwam het idee om met Rugby in ‘T Park te starten.”

“Vorige week kwamen in de vorige editie in Kuurne toch een vijftal echt geïnteresseerden kennis maken. Zowel dames, heren als kinderen zijn welkom. Dit is ook een netwerkmoment, gezellig keuvelen en we hebben een klein cafeetje bij.”

240 licenties

“Momenteel tellen we als club 240 licenties. We leunen dus aan tegen de status van medio grote club. Sportief doen we het niet onaardig. Bij de heren eindigen we derde in het regiokampioenschap. Het zou leuk zijn mocht er in de nabije toekomst eens een titel inzitten.”

“Rugby is een teamsport waar iedereen zijn plaats kan vinden. Iedere positie heeft namelijk andere fysieke vereisten. Rugby is ook gebaseerd op vijf waarden die al van jongs af worden aangeleerd: Respect voor iedereen die iets met de club of het spel te maken heeft. Discipline: in het spel van rugby wordt discipline verwacht van de speler om te komen trainen, maar ook tijdens het spel om zich te houden aan de regels.

Fair Play: rugby is een contactsport en vraagt dus eerlijkheid in het spel tegenover uw medespelers, tegenstanders en de scheidsrechter. Passie: zonder passie voor een sport blijf je niet komen. Rugby is een sport dat zowel op en naast het veld beleefd wordt.

Vriendschap, rugby is een teamsport waarin je vertrouwen moet hebben in uw medespeler, een sport waar de spelers elkaar ten alle tijden steunen. Ook met de tegenstander heerst er een grote verbondenheid.”

“Iedereen die zich hierin kan vinden zal zich zeer welkom voelen bij onze club. We hopen jullie vrijdag te ontmoeten”, besluit Bjorn Torsy.

(ELD)

Vrijdag 5 juli, Gebr. Van Raemdonck Park, van 19.30 tot 22.30 uur.

The post Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »