Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog geen problemen voordeden.

“De resultaten van de metingen die we ontvangen hebben zijn totaal niet relevant om een knip te verantwoorden”, aldus Vandewalle. “Er zijn geen concrete metingen gebeurd aan De Kromte, maar louter in de Tieltstraat. We weten dus niet hoeveel wagens er passeerden.”

Burgemeester Fraeyman gaf aan dat de cijfers wel bewijzen dat er een probleem met doorgaand verkeer was. “Uit de richting van Tielt werden 3.852 auto’s gemeten, waarvan er 2.692 naar de Joos De Ter Beerstlaan reden. 655 reden naar de Posterijlaan. Dat duidt erop dat het centrum van Pittem als doorgangsweg gebruikt wordt. Op termijn plannen we trouwens nieuwe metingen om het effect van de knip in kaart te brengen. Omdat ik wist dat dit onderwerp opnieuw aangehaald zou worden, heb ik trouwens de situatie aan het kruispunt wat opgevolgd. En ik heb nog geen problemen gezien.” (SV)

The post Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »