Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk Groeien en Bloeien van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.

Kritische blik

Thema van de kunstenwedstrijd was Blik op de toekomst. “Onze Bredense scholieren zijn creatief aan de slag gegaan met recycleer- en herbruikbare materialen met als doel een kritische blik te ontwikkelen op de huidige wegwerpmaatschappij. Op die manier hoopten we hen ook te sensibiliseren richting hergebruik. En dat resulteerde in prachtige werken”, vond milieu- en onderwijsschepen Kelly Spillier.

De 23 kunstwerken stonden opgesteld in het MEC Staf Versluys, waar bezoekers konden stemmen voor hun favoriete werk op basis van drie criteria: het achtergrondverhaal, de originaliteit in de gebruikte materialen en de originaliteit van het werkje zelf.

Per school werd telkens een winnaar gekozen. Voor de GO! Europaschool was dat het werk Vliegtuig van Batterijen, voor de GO! Middenschool Regenboog naar Duurzaamheid, voor VB Don Bosco Groeien en Bloeien, voor KW Ibis Ocean Action, voor VB Dorpslinde Klas van de Toekomst en voor de Buitenschoolse kinderopvang (BKO) Speelbot. Groeien en Bloeien won in de categorie beste ontwerp, Ocean Action bracht het beste verhaal en Speelbot gebruikte de meest originele materialen. Hoofdwinnaar werd de inzending Groeien en Bloeien van VB Don Bosco.

Gemeentehuis

De drie categoriewinnaars staan opgesteld in het gemeentehuis en zijn te bezichtigen vanaf 1 juli. De andere drie winnaars (de schoolwinnaars, die geen categoriewinnaars zijn) staan vanaf 1 tot 31 juli tentoongesteld in bibliotheek De Leestuin.

(MM)

The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »