Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.

De Strandloper is een kleinschalige kleuter- en lagere school voor leerlingen met een attest basisaanbod en type 2. Leerkracht Gudrun Tahon schreef het scenario en voerde de regie, met assistentie van haar collega’s die voor de unieke kostuums zorgden en de dansjes bedachten.

De oudste leerlingen van het basisaanbod namen de sprekende rollen voor zich, terwijl de andere klassen hun beste beentje voorzetten bij de dansjes en bewegingschoreo. Niet alleen hoofdrolspelers Esmaeel, Khachik, Joica en Fleur trokken de aandacht – alle kinderen schitterden!

Ruimtereis

Leerkracht Gudrun vertelt het verhaal. “Vier vrienden hebben een rotdag op school achter de rug: slechte punten, een gsm die in een plas valt … Op tv zien ze ook alleen maar deprimerende beelden over oorlog, bosbranden, overstromingen en vluchtelingen. Ze vinden het niet meer leuk op onze aarde en bouwen een ruimteraket om op zoek te gaan naar een betere wereld. Tijdens hun ruimtereis hopen ze de ideale planeet te ontdekken, maar ze belanden op heel bizarre plaatsen.”

“Ze ontdekken de robotplaneet, de dansplaneet, de griezelplaneet, de snoepplaneet, de modeplaneet en de schuimplaneet. Ze leren dat daar ook problemen zijn en er niet alles altijd even leuk is. Zo word je op de snoepplaneet bijvoorbeeld veel te dik, of moet je op de modeplaneet altijd piekfijn uitgedost zijn. Nu pas zien ze hoe mooi de wereld ook is: de natuur, de dieren, de activiteiten en zich amuseren met hun vrienden. De perfecte planeet bestaat niet. Je moet er zelf iets moois van maken, en daarbij is vriendschap heel belangrijk.”

Voor leerkrachten én leerlingen was het een bijzondere uitdaging, en elke maandag werd er geoefend. Maar het resultaat was een gigantisch succes, bevestigd door het applaus van ouders en familie.

(MVO)

The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval – Zelensky tekent veiligheidsakkoorden met EU, Estland en Litouwen

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky heeft donderdag in Brussel drie veiligheidsakkoorden ondertekend, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »