KIJK. De machtige aanval van Pogacar en hoe Evenepoel de spurt won voor tweede plaats: dé momenten van vierde etappe

Gerol met Sloveense spierballen op de flanken van de Galibier in de Tour de France. Maar ook een indrukwekkende kopman van Soudal Quick-Step uit Schepdaal. 

Meer krantenkoppen in België

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »