Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.

In het BMCC verzamelde maandagavond een pak schoon volk uit ondernemend Brugge voor de tweede editie van de Brugge Awards. Dit evenement in organisatie van Stad Brugge heeft als doel de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker te zetten. De Onderneming van het Jaar werd als enige de avond zelf door het publiek gekozen. Die prijs ging naar ECS European Containers.

Voor het eerst werd ook een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Die was voor Christine Waeyaert, die al decennia kapsalon Xantippe runt. Ze was en is kapster van tal van Bekende Vlamingen en mocht onlangs nog Herman Brusselmans van zijn wilde haren ontdoen.

Internationaal

De vzw Cactus Muziekcentrum kreeg dan weer de titel van Brugs Ambassadeur, omdat het met de cactus club en het festival Brugge ver buiten de landsgrenzen brengt. De award voor Shoppingbeleving is voor The Milky Way, een kinderkledingzaak met een inrichting die uniek is en geheel indruist tegen het clichébeeld.

Urbanisto van mechanisch ingenieur Benjamin Declercq wint dan weer de Start-up Award voor het ontwikkelen van de eerste modulaire fiets. Het kliksysteem maakt een fiets voor alle leeftijden mogelijk.

Verder is Ikologik de winnaar van de Tech Scale-up Award. Het bedrijf is een partner voor procesmonitoring in de industrie en brengt via software de prestaties van productie-installaties voortdurend in beeld.

De award Flavourite Bruges gaat naar Bar Ran en Mas Eatery, respectievelijk een cocktailbar en een Latijns-Amerikaans ogende bar met sharing streetfood van het ondernemende koppel Ran Van Ongevalle en Janah Van Cleven.

Boho Brunch kaapt de award voor Verrassende Horeca weg met hun smakelijke ontbijt, brunch/lunch en snoepgoed. De Green Award tenslotte is voor maatwerkbedrijf Sobo, dat onder meer recent nog investeerde in een wasstraat om herbruikbare bekers te reinigen.

(PDV)

The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »