John-Ross Clauw werkt toe richting WK Gran Fondo: “Ambitieus om er een mooi resultaat neer te zetten”

Naast beloften Kjill Ampoorter en Simon Bril verschijnt er met eliterenner zonder contract John-Ross Clauw een derde Poperingenaar aan de start van het avondcriterium in Poperinge vrijdagavond.

John-Ross Clauw groeide op in Boezinge, maar woont nu in de Hoppestad. Hij combineert het wegwielrennen met strandracen, gravelbiken en Gran Fondo’s. “De afgelopen winter reed ik wat minder strandraces door de verhuis. Ik sukkelde ook even met de gezondheid”, zegt de 28-jarige renner van Vind! Cycling Project. “Van het huidige wegseizoen mag ik zeker niet klagen. Ik rijd een beetje waar het me uitkomt. Zaterdag won ik nog de gravelrace in Kooigem. Op de weg koers ik zowel bij Cycling Vlaanderen, als bij de OVWF (Onafhankelijke Vlaamse Wielerfederatie). Zo reed ik afgelopen zondag nog mee bij de OVWF in Jonkershove. Verder won ik onder meer een rit in de Ardenne Challenge. Ik reed nog niet veel bij de elite zonder contract. Als ik reed, kon ik ook daar een woordje meespreken voorin. Zo was ik begin juni nog derde in Haringe na Tom Plovie en Ben Squire.”

Vrijdag komt hij aan de start in Poperinge. “Ik moet het meer hebben van langere koersen en koersen waar het langer rechtdoor is. Dan kan ik mijn vermogen beter kwijt. Toch ben ik ambitieus om er een mooi resultaat neer te zetten. Het niveau zal hoog liggen en het zal een snelle koers zijn. Ik ken wel elke straat van het parcours.”

WK Gran Fondo

“Trainen doe ik vaak van thuis uit en ik hou ook van trainingsritten richting de Franse Opaalkust. Ik ken al goed mijn weg rond Cap Blanc Nez”, zegt de postbode, die hierna nog verder zal toewerken naar zijn grootste doel van het jaar. “Dat wordt het WK Gran Fondo in Denemarken. Mijn wielerjaar staat in teken van deze wedstrijd die eind augustus verreden wordt. Samen met mijn gezin koppelen we er een reis aan”, aldus nog John-Ross Clauw.

Info: het 26ste avondcriterium is aan de vooravond van de kermis in Poperinge. De organisatie is in handen van Gilbert Vandromme en Sidney White. Het startschot is om 19 uur aan het einde van de Doornstraat. De afstand bedraagt 69 kilometer.

The post John-Ross Clauw werkt toe richting WK Gran Fondo: “Ambitieus om er een mooi resultaat neer te zetten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »