Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.

“Ik verschiet er wel wat van dat de concessie zo rap op de gemeenteraad komt. Is het voldoende afgetoetst geweest bij de jongeren?” Blijkbaar wel degelijk volgens schepen van Jeugd Jürgen Deceuninck (STERK). “Uit een overleg met andere jeugdverenigingen en de jeugdraad omtrent alternatieve vormen van uitbating kwamen geen concrete voorstellen naar voren”, zegt hij. “Er was ook een oproep op Facebook. We willen vermijden dat het jeugdhuis veel te lang gesloten is. Er zijn daar wel mogelijkheden. Waren er thema-avonden, dan zat het er steeds goed vol.”

“We willen voor de concessie vooral dat de jeugd centraal staat, wat is opgenomen in het bestek. Het zal belangrijk zijn dat het open is tijdens evenementen waarop kinderen en jongeren aanwezig zijn. Bijvoorbeeld de kermis en de intrede van Sint-Maarten.” De gemeenteraad keurde de voorwaarden goed. Zo kwam de huurprijs ter sprake. “Die 500 euro is evenveel als dat de vzw betaalde”, zegt Hovaere. “Nu er een concessie wordt uitgeschreven vind ik dat absoluut niet correct als je kijkt naar de huur die andere horecazaken moeten betalen. Hoe komt men aan die huurprijs?”

Voor zes jaar

“Als je de infrastructuur vergelijkt met andere etablissementen in onze gemeente, dan zullen, gelet op de prijzen, de winsten lager zijn dan elders”, reageert de bevoegde schepen. Het schepencollege zal een jury samenstellen die zich moet buigen over de kandidaten voor de uitbating. Er is een proefperiode van één jaar en dan een concessie voor zes jaar. “Er gaan wellicht investeringen moeten gebeuren door de uitbater. Daarom hebben we een concessie van zes jaar vastgelegd”, aldus schepen Deceuninck. Fractieleider Ward Gillis (PRO) pleitte ervoor om de jeugd te betrekken bij de beslissing naar wie de gunning gaat.

The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »