Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.

Bij de nevenbonden OVWF en LWU zette Jani Peiren, een blok graniet uit Bredene, dit jaar reeds vier wedstrijden op z’n naam. Als zijn agenda het toelaat, werkt hij af en toe een wedstrijd bij Cycling Vlaanderen af. Koersen over meer kilometers, een dik uur langer dan proeven in het circuit van de nevenbonden. In Ursel had hij met 111 kilometer geen problemen.

“We reden al in de tweede ronde met zeven weg en draaiden heel goed rond”, blikt de renner van Cycling Team The Bananas terug. “Het was daar, onder meer door de wind, een vrij lastige wedstrijd. In de voorlaatste ronde kon ik met Senne De Meyer wegrijden. Ik beschik over een goeie sprint, maar solo arriveren, is zoveel mooier. In de slotronde merkte ik dat Senne De Meyer het lastig kreeg. Dus heb ik hem nog afgeschud. Een wedstrijd bij de elite zonder contract winnen, doet veel meer deugd. Want het is koersen op een hoger niveau met sterkere tegenstanders.”

Jani Peiren, in Zeebrugge werkzaam bij Defensie, is van plan in de toekomst meer wedstrijden bij de elite 2 af te werken. Pas drie jaar geleden bekeerde hij zich tot het wielrennen. “Ik heb bij de aspiranten gekoerst, maar toen was ik klein en niet sterk genoeg om te wedijveren met mijn leeftijdsgenoten”, herinnert Peiren zich. “Toen ik zeventien jaar was, kreeg ik een groeispurt. Ik werd veel sterker en ging vaak naar de fitness.”

Op missie met Defensie

De gespierde kerel moet met Defensie vaak op buitenlandse missies. Zodat het niet altijd evident is om specifiek voor het wielrennen te trainen. De laatste weken lukt dat perfect. Want in het Oost-Vlaamse Lierde werd hij zondag bij de 19- tot 34-jarigen Belgisch wegkampioen. Hij sprintte sneller dan John-Ross Clauw, John De Schutter, Tijs en Wout Huygen.

(HF)

The post Jani Peiren verkeert in supervorm is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »