Isabelle (41) en John (45) openen met Terp nieuwe wellness en B&B op domein ‘t Kasteeltje in Poperinge: “Nietsen mag bij ons”

Op hun domein ‘t Kasteeltje, in de Krombekestraat, hebben John Dewulf en Isabelle Dekoning een nieuwe bed & breakfast en wellness geopend: Terp.

“Het kasteeltje is gebouwd op een vroegere molenmote of terp. Tot 1896 stond op die kunstmatige heuvel de Pottestraatmolen. In 1906 bouwde Jules Depuydt, de stichter van Barco, op die terp een buitenverblijf: Villa Belle Vue”, vertelt Isabelle (41). In de volksmond heet de site nu nog ‘Depuydts kasteeltje’ of ‘Mietjes kasteeltje’. In de jaren 70 woonde de dichter Gwy Mandelinck er.

“Wij konden het domein van een halve hectare in 2018 kopen van Simoen en Vermeulen. Na jarenlang een wellness te hebben uitgebaat in de Klimopstraat hier in de buurt, is gasten ontvangen Isabelles passie. Je een warm thuisgevoel geven is onze missie. Altijd met de nodige privacy voor onszelf en voor onze gasten”, aldus John (45), die als interieurbouwer zelf instond voor het ontwerp.

Twee kamers

De statigheid en grandeur van het historisch gebouw zijn prachtig verbonden met het minimalisme en de fijne esthetiek van zowel het wellnessgedeelte als de twee kamers van de B&B. Isabelle: “Voor de bouw van het geheel namen we de buitentrappen en een deel van de mote weg. Waar vroeger de garages stonden, is er nu een ontvangstruimte, en een keuken, waar de gasten het ontbijt kunnen nemen. In een mooie natuurlijke omgeving kan je heerlijk herbronnen en je batterijen opladen. In onze oase van rust kan je warmte- en koudeprikkels afwisselen om al je zintuigen weer helemaal op scherp te zetten. Vanuit het relaxgedeelte met gratis wifi heb je toegang tot het overdekte buitenzwembad (30°) en de overdekte buitenjacuzzi (37°) met zicht op de tuin. Het dak kan ook opengeschoven worden. De aparte buitensauna wordt houtgestookt, en buiten zijn er ligzetels. Niets moet bij ons, nietsen mag.”

“Er is ook een formule voor moeder en baby”

Er is ook een luxueuze binnensauna met infrarood zitbank en stoomcabine (hamam). Afkoelen kan met de scrubijsmachine (icefall), of onder de wisseldouche. Speciaal is de computergestuurde belevingsdouche met geurtherapie door esoterische oliën, wind, nevel en lichteffecten. In de kleedruimte zijn er een haardroger en verzorgingsproducten. In de bar wachten drankjes en snacks. Op aanvraag zijn er arrangementen met tapas, alle mogelijke dranken en streekproducten. “Vertel bij je boeking wat je wensen zijn, en Isabelle stelt voor jullie een persoonlijke verwenformule samen. Er is ook een wellnessformule voor moeders met baby”, zegt John.

Geen trappen

De B&B omvat twee kamers, met alles erop en eraan. Om je privacy te garanderen, wordt de tweede kamer niet apart verhuurd. Die wordt alleen ter beschikking gesteld van groepjes van vier die samen boeken. Het hele complex bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping: geen trappen dus. Vanuit je kamer heb je toegang tot een groot privéterras in een groene omgeving, waar de natuur, de vogels, een pony en een geit je verwelkomen.

Meer op www.terp.be, Facebook en Instagram, 0468 24 49 02, [email protected].

The post Isabelle (41) en John (45) openen met Terp nieuwe wellness en B&B op domein ‘t Kasteeltje in Poperinge: “Nietsen mag bij ons” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »