Irena ‘Reintje’ Claeys blaast 100 kaarsjes uit

Irena Claeys – door iedereen beter gekend als Reintje – vierde dinsdag haar honderdste verjaardag in het woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark.

Reintje werd geboren op 2 juli 1924 in Langemark. “Samen met mijn broers André en Roger groeiden we op bij onze ouders Jules Claeys en Maria Fasseel in de Korte Ieperstraat”, haalt ze herinneringen op. Na de lagere school in Langemark en een korte periode in de Heilige Familie in Ieper ging ik aan de slag als hulpje bij de familie van Hubert Ghekiere. Eerst bij hem thuis en later in het café en vanaf de jaren ‘60 in de nieuwe feestzaal Het Munchenhof. Ik bleef er heel mijn carrière werken, tot mijn zeventigste.”

Dankzij het voetbal leerde ze destijds haar man André Verhaeghe kennen. “Mijn broer André was zelf een talentvol voetballer bij KFC Langemark en op een dag stond ik naast André Verhaeghe langs de zijlijn. Na een korte babbel maakten we kennis en uiteindelijk stapten we op 17 juli 1954 in het huwelijksbootje. Ons huwelijksfeest vond plaats op mijn vertrouwde werkplek in Het Munchenhof. We bouwden ons nestje in de Korte Ieperstraat in Langemark, de woning waar Bakkerij Deraedt tot voor kort gevestigd was. Na een tussenstop in de Boezingestraat betrokken we in 1974 een nieuwbouwwoning in de Berkenlaan.”

Goede gezondheid

Op 31 oktober 2016 moest Reintje afscheid nemen van haar André en een jaar later verhuisde ze naar het woonzorgcentrum in Langemark. Haar kinderen zijn Marleen, die getrouwd is met Bernard Vandaele, en Christine. De kleinkinderen zijn Dieter en Heidi, Brecht en Fien, Dries en Celine, Lore en Annelies en de achterkleinkinderen Heike, Guus, Jenthe, Sten, Hidde, Hasse, Lias en Riva. “Ik had een super gelukkig leven en ben dankbaar dat ik het allemaal in goede gezondheid mocht meemaken en beleven.” (RB)

The post Irena ‘Reintje’ Claeys blaast 100 kaarsjes uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Gent verstrengt criteria van contracten met externe poetsfirma’s in scholen, na klachten van hoge werkdruk 

De stad Gent heeft de contracten met externe poetsfirma’s aangepast met strengere criteria over personeels- en welzijnsbeleid. Dat doet ze nadat er afgelopen maanden klachten gekomen waren over een te hoge werkdruk bij het personeel. De nieuwe contracten gaan volgend jaar in. De stad draait de besparing ook deels terug en maakt opnieuw extra budget vrij voor de schoonmaak.

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »