“Ik of de chaos? Die politieke truc is in Frankrijk niet gelukt, in België wel”

“Buurlanden die de problemen van ‘2 aparte democratieën’ niet kennen, staan ineens voor hetere vuren dan ons land. Ook al hebben radicale partijen ook hier de wind in de zeilen. Frankrijk – België? Alsnog 0-1. Maar zo klein het succes van Macron nog is in Frankrijk, zo hard heeft hij Europees gewogen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. 

Meer krantenkoppen in België

Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.
The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »