“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd opgejaagd als prinses Diana. Ze klommen in de bomen om foto’s te maken van haar slaapkamer.” 

Meer krantenkoppen in België

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Op zaterdagnamiddag 29 juni vindt een groots feest plaats op en rond het vernieuwde onthaalplein met twee gerestaureerde groene barakken in Vloethemveld. “Loungehoeken, hangmatten, straattheater, kriebelbeestjes zoeken en de nieuwe tentoonstelling in de groene barakken zorgen ervoor dat het een boeiende namiddag wordt”, aldus projectcoördinator Eva Vanhuyse.
The post Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »