“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.

Ingrid, Petra en Siska leerden elkaar kennen in harmonie De Lustige Vrienden in Oeselgem. “Naast de gemeenschappelijke passie voor muziek bleken we er ook een voor haken, breien en naaien te hebben”, zeggen ze. “Zo is het idee voor een eigen handwerkclub ontstaan. We komen één keer per maand samen. Een vast tijdstip hebben we niet, maar dat communiceren we altijd op voorhand in onze Facebookgroep Wolle Bollen. Iedereen is welkom om samen met ons te komen breien of naaien. Je kiest zelf welk werk je meebrengt en er is ook de keuze om samen iets te maken. Zo zijn we een paar weken geleden naar aanleiding van Wereldbreidag begonnen aan het maken van een eigen vlaggenlijn en die werken we de komende tijd verder af. Wat basiskennis is vereist, maar je hoeft zeker geen specialist te zijn. Workshops geven we niet, het is meer het gezellig samenzijn en het delen van dezelfde hobby die tellen. Wat niet wil zeggen dat we wel eens goede raad kunnen geven moest dat nodig zijn. We delen ideetjes, geven tips aan elkaar en dat allemaal tijdens een gezelligenamiddag. Waarom we dit graag doen? Je wordt er rustig van. Haken is het nieuwe yoga. Het zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Deelnemen is altijd gratis.”

“We delen ideetjes, geven tips aan elkaar en dat allemaal tijdens een gezellige namiddag”

De dames blazen telkens verzamelen in de bistro van woonzorgcentrum Mariaburcht in de Zuster Adriennestraat. “Ik werk daar en de directie staat altijd open voor nieuwe impulsen”, vertelt Ingrid. “Het woonzorgcentrum werkt nu al nauw samen met basisschool De Ruimtevaarder en verwelkomt dus graag nieuwe initiatieven. Er deden al enkele bejaarden mee en wie weet sluiten er in de toekomst ook wat kinderen aan van De Ruimtevaarder. We zijn er intussen al een drietal keer samengekomen, telkens met zes tot zeven dames. Uiteraard zijn er altijd nieuwe leden welkom. Komend weekend zijn we naar aanleiding van de kermis in Oeselgem uitzonderlijk eens met ons handwerkcafé te vinden op het Rosalie ’t Feltplein voor het Leieheem. Je kan er ons op zaterdag 6 juli vanaf 14 uur aan het werk zien. We verwelkomen uiteraard ook mensen om te komen meedoen. Je kan je wol en projectje meebrengen. Wie weinig ervaring of materiaal heeft voorzien we wel van stof en een initiatie vlaggenhaken en breien.”

Kermisaffiche

De Wolle Bollen is niet de enige vereniging die de kermisaffiche van Oeselgem kleurt. De kermis start op vrijdag 5 juli om 18.30 uur met een quiz in het Leieheem door Chiro ’t Sleutelke. Op zaterdag 6 juli is er naast het voornoemde handwerkcafé vanaf 8.30 uur ook een rommelmarkt in het centrum van de deelgemeente. Die loopt tot 17 uur en is een organisatie van Harmonie De Lustige Vrienden en oudercomité Oda Kim. Om 17 uur is er een streekbierencafé van Chiro ’t Sleutelke met een liveoptreden. Doorlopend is er muzikale omlijsting op het Rosalie ’t Feltplein door de harmonie.

Op zondag 7 juli is er om 8 uur een wielertoeristenrit. “Het gaat om een kennismakingsrit”, zegt Geert Carton. “We vertrekken aan het Leieheem. Een fietshelm is verplicht en we voorzien vier snelheidsgroepen. De organisatie is in handen van Ontspanning Verenigt. Meer info op www.wtcoeselgem.be

Streekbieren

Om 9 uur is er een vinkenzetting, de Grote Prijs Bobodi NP en GP Moerman Tom Vooruit. Inschrijving en prijsdeling zijn in café ’t Hof van Oeselgem. De organisatie is in handen van De Nieuwe Brugzangers.

Om 11 uur is er een aperitiefconcert en bbq op het Rosalie ’t Feltplein, in een organisatie van de harmonie. Om 11 uur speelt Harmonie Freudenburg uit Duitsland en om 13 uur komt rockcoverband The Flashlights spelen. Om 14 uur organiseert de Chiro een Kubb-tornooi en streekbierencafé in het Leiheem.

The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »