Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.

“We zien dit als een onnodige stap die de gezelligheid van de markt zal doen afnemen en die zal zorgen voor minder verkeersveiligheid”, meent Veerle Renier (Groen). “De meerwaarde voor een vlotte verkeerscirculatie lijkt ons ook beperkt. Ook voor inwoners van die straat zal dit een ingrijpende negatieve impact hebben. Op welke manier zal de stad de veiligheid voor kinderen en bezoekers op de terrassen van de Grote Markt garanderen? Hoe ziet ze dit concreet in de zomer wanneer er speelelementen bij zullen komen? En is die doorgang via de Ketelstraat wel noodzakelijk? Wat is de meerwaarde van die beslissing?

Extra duidelijkheid

De partij vraagt de stad ook om extra duidelijk te maken dat je niet rechtdoor vanuit Nieuwstraat mag rijden en dat enkel hulpdiensten de brug zullen mogen oprijden. STiP sluit zich bij dezelfde bezorgdheden aan. “Al slalommend tussen paaltjes ga je richting Grote Markt en dan wacht autostrade Marktstraat”, zucht Kurt Grymonprez. “Fietsers die van de brug komen zullen potentieel ook in conflict komen met wagens uit de Nieuwstraat.

“Het is een bewuste keuze om alle handelszaken bereikbaar te houden, soms via een andere aanrijroute”, zegt mobiliteitsschepen Caroline Maertens (N-VA). “Dit is de uitgangspositie van ons bereikbaarheidsplan. Andere partijen zouden er voor kiezen om bepaalde toegangen naar de Grote Markt af te sluiten, maar dat is niet onze keuze. Nu al zijn de paaltjes op de Grote Markt verzet, de parkeervakken gewisseld en verkeersborden aangebracht. Er komen wel nog bloembakken om de terrassen van het verkeer dat de Grote Markt op rijdt af te scheiden. Zomerspeelementen komen er niet. We hebben dit in 2016 geprobeerd, maar dat was geen succes wegens niet onderhoudbaar en onveilig door glas. Het voorbije weekend is de laatste brugdekvoeg gevuld en nu moet enkel nog de belijning volgen. Eens dat gebeurd is kunnen we de Centrumbrug volledig openstellen.”

The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee mét vier kandidaten

Spoor8770 versterkt zich met CD&V Ingelmunster, die niet meer afzonderlijk opkomen maar zich goed voelen binnen de nieuwe partij. Bart Buyse, Filip Blanckaert, Jan Defreyne en Koen Depreiter haken zich als eerste wagon vast aan de Spoor8770-locomotief. Samen staan ze op dezelfde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »