Gouverneur van Oekraïense provincie Loehansk waarschuwt voor voedselcrisis: “Ze dumpen hier al hun eten dat over tijd is”

De door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky aangestelde gouverneur van Loehansk waarschuwt op sociale media dat er een voedselcrisis dreigt in een deel van zijn regio dat bezet is door de Russen. Volgens Artem Lysohor zijn de problemen het grootst in en rond Kreminna en Severodonetsk, in het westen van de provincie. 

Meer krantenkoppen in België

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “De eerste jaren kon ik m’n ‘opvolgster’ wel vermoorden”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »