Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.

“We willen bijdragen aan een welvarender, transparanter en veiliger Wielsbeke”, zeggen Kurt Malysse en Filip Dinneweth van de nieuwe partij Van en Voor het Volk (VVV). “Een Wielsbeke waarin elke burger, elke wijk en straat de aandacht en ondersteuning krijgt die ze verdienen.” Zoals bekend hebben zowel Kurt Malysse en Filip Dinneweth al eerdere politieke ervaring. Momenteel zetelt Dinneweth nog als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad.

Tienpuntenplan

“Mensen loven ons omdat wij wel eens op ‘zere tenen’ durven te trappen. Dit maakt duidelijk dat we nog iets kunnen betekenen voor de Wielsbekenaar in de politiek. Maar veel opties waren er niet: ofwel alleen opkomen, ofwel mensen zoeken die mee durven te springen.”

En die zijn er volgens het duo. “We werken de komende weken verder aan onze lijstvorming, maar nu al staat een tiental personen op de lijst, er lopen al gesprekken met nog meer mensen en nog anderen komen info vragen. Ook aan ons programma zijn we volop aan het schrijven, het ligt bijna in een definitieve plooi”, aldus de twee.

Het programma bestaat nu uit een tienpuntenplan. “Als eerste punt willen we meer inspraak voor het volk verwezenlijken. De stem van dat volk moet centraal staan in het beleid en dat kan door regelmatige consultaties en inspraakmomenten voor burgers. Daarnaast pleiten we voor een betere dienstverlening”, somt Filip Dinneweth op. “Neem nu openbaar vervoer”, vult Kurt Malysse aan.

“Mensen loven ons omdat wij op ‘zere tenen’ durven te trappen”

“Behalve de schoolritten ’s morgens en ’s avonds is het hier huilen met de pet op. Ik heb zelf nog de proef op de som genomen en vastgesteld dat je tijdens de daguren eigenlijk… nergens geraakt.”

Als derde programmapunt worden de financiële gezondheid en het verantwoord bestuur onder de loep genomen. Ook de verkeersveiligheid is een apart item net als het vormen van een warme en gastvriendelijke gemeente. “Elke deelgemeente moet zijn volkse karakter kunnen blijven behouden. Voor nieuwkomers moet dan weer een verwelkomingspakket klaarstaan met een oplijsting van handelaars en verenigingen.”

“We vragen ook dat nieuwkomers onze voertaal leren, wat bevorderlijk is om mee vooruit te gaan met de gemeenschap en om je eigen sociaal netwerk uit te bouwen”, stellen de twee politici.

Achterkamerpolitiek

Het woord handelaars was al even aangeraakt, maar de samenwerking met en ondersteuning van die lokale handelaars wordt uitgeschreven in een zesde programmapunt. Een zevende is dan weer de transparantie van het beleid. “Geen achterkamerpolitiek meer maar verantwoording van uitgaven en beslissingen. De mantel der liefde waarmee bepaalde zaken afgedekt worden mag definitief in de kast!” De drie laatste punten handelen over de ondersteuning van het verenigingsleven, controles en veiligheid en milieu en groen.

“We nodigen iedereen uit om samen met ons te werken aan een beter Wielsbeke. Kom bij ons team, laat uw stem horen en draag bij aan de toekomst van onze gemeente. Samen maken we van Wielsbeke een plaats waar iedereen zich thuis voelt en waar de belangen van de burgers voorop staan.”

The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »